Evo kad Hrvatska igra prvu sljedeću utakmicu nakon SP-a

FOTO: HINA

Hrvatska reprezentacija osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru nakon što je pobijedila Maroko 2:1. Dalićeva momčad povela je u 7. minuti krasnim golom Gvardiola, Maroko je izjednačio dvije minute kasnije preko Darija, da bi pobjedu i brončanu medalju Hrvatskoj fantastičnim golom donio Mislav Oršić u 42. minuti susreta.

Dalićeva momčad sad će se vratiti u klubove i nastaviti klupsku sezonu sljedećeg vikenda, a na iduću utakmicu reprezentacije čekat će tri mjeseca. Hrvatska u ožujku kreće u kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Prvu utakmicu igra 25. ožujka kod kuće protiv Walesa, a tri dana kasnije čeka je gostovanje kod Turske. U skupini su još Latvija i Armenija.

U lipnju Hrvatsku čeka završnica Lige nacija na kojoj igraju još i Nizozemska, Španjolska i Italija. Ždrijeb polufinalnih parova održat će se 23. siječnja, polufinala se igraju 14. i 15. lipnja, a finale te utakmica za treće mjesto 18. lipnja. Domaćin svih utakmica je Nizozemska, a utakmice se igraju u Rotterdamu i Enschedeu.

Hrvatska potom u rujnu nastavlja kvalifikacije za Europsko prvenstvo pa će 8. rujna biti domaćin Latviji, a tri dana kasnije će gostovati u Jerevanu kod Armenije. Kvalifikacije završavaju u studenom, a na Europsko prvenstvo plasirat će se prve dvije reprezentacije iz svake skupine te četiri reprezentacije kroz Ligu nacija.

Komentari

komentara

« Povratak