Evo kako izgleda potencijalna skupina smrti za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu

FOTO:

Remijem u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije (1:1) hrvatska reprezentacija osigurala je drugu jakosnu skupinu na Svjetskom prvenstvu u Kataru ove godine. To znači da izabranici Zlatka Dalića neće moći igrati protiv Nizozemske (osim ako Makedonci izbace Portugalce), Njemačke, Danske, Meksika, SAD-a, Švicarske i Urugvaja.

U ovom trenutku poznato je 20 od 32 sudionika Svjetskog prvenstva u Kataru, a većinu preostalih dobit ćemo u utorak. Zasad je izvjesno da će u prvoj jakosnoj skupini na ždrijebu u petak biti domaćin Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska. Osma reprezentacija u prvom potu će biti Portugal ako prođe Makedoniju.

U trećoj jakosnoj skupini su sigurno Iran, Japan, Srbija, Južna Koreja i Švedska/Poljska. Tu će vjerojatno biti i Egipat, Maroko i Nigerija. U posljednjem potu su Ekvador, Saudijska Arabija, Kanada, Alžir/Kamerun, Mali/Tunis, Wales/Ukrajina/Škotska i vjerojatno Peru i Kostarika.

Svjetsko prvenstvo u Kataru igrat će se od 21. studenoga do 18. prosinca ove godine. Bit će to posljednje prvenstvo s 32 reprezentacije, od 2026. godine sudjelovat će 48 reprezentacija. Europa će u Kataru imati 13 predstavnika, a u svakoj skupini mogu biti maksimalno dvije europske reprezentacije i ne mogu biti dvije reprezentacije momčadi s istog kontinenta.

Tako bi skupina snova za Hrvatsku bila Katar, Maroko i Kanada, a najteža bi vjerojatno bila ona s Francuskom, Egiptom/Senegalom i Ekvadorom. Moglo bi doći i do prvog okršaja sa Srbijom, koja je u trećoj jakosnoj skupini pa je moguća i jako teška skupina Brazil, Hrvatska, Srbija, Alžir, prenosi Index.hr.

TRANSFER NAVODNO DOGOVOREN: ROBERT LEWANDOWSKI POTPISUJE ZA OVAJ KLUB!

Komentari

komentara

« Povratak