Evo koga Hrvatska ima najveće šanse izvući, a koga najmanje

FOTO:

U petak od 18 sati održat će se ždrijeb za Svjetsko prvenstvo u Kataru. U trenutku ždrijeba bit će poznato 29 sudionika najvećeg nogometnog natjecanja, a preostala tri saznat ćemo u lipnju nakon dokvalifikacija.

Hrvatska je u drugoj jakosnoj skupini s Meksikom, Danskom, Nizozemskom, Njemačkom, Švicarskom, SAD-om i Urugvajem. S tim reprezentacijama ne može igrati u grupnoj fazi.

U formiranju skupina reprezentacije s istog kontinenta ne bi trebale igrati jedne protiv drugih. Ovo se ne odnosi na europske reprezentacije, kojih nastupa čak 13, pa se to ne može izbjeći. Izvući će se osam skupina ukupno i u njih pet će biti po dvije europske zemlje.

S obzirom na geografska ograničenja Hrvatska ima najveće šanse izvući Kanadu, a drugi najizgledniji suparnik Modriću i društvu je pobjednik interkontinentalnog play-offa između Kostarike i Novog Zelanda. Najmanje izgledni protivnici su Wales/Škotska/Ukrajina te Srbija i Poljska.

Iz prvog pota Hrvatska ima oko 59 posto šanse izvući europsku reprezentaciju (Belgija, Francuska, Engleska, Španjolska ili Portugal), 28.6 posto otpada na Brazil i Argentinu, a 12.5 posto na domaćina Katar.

IZNENADNI ODLAZAK: EVO TKO JE DANAS OTIŠAO IZ DINAMA!

Komentari

komentara

« Povratak