EVO KOJA JE NATJECANJA KORONAVIRUS ZAUSTAVIO NA NAJMANJE MJESEC DANA!

FOTO:

Premijer Andrej Plenković na konferenciji za medije predstavio je nove, stroge mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa. Kako prenose Sportske novosti dolazi do obustave sportskih natjecanja i treninga, osim za sportašice i sportaše prve, druge i treće kategorije u pojedinačnim sportovima, te seniorskih ekipa i momčadi koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja.

Sportska natjecanja i treninzi koji su dopušteni mogu se održavati samo bez gledatelja, uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ-a za sve natjecatelje te nužno tehničko osoblje što osigurava organizator.

To su nove mjere Vlade kad je u pitanju sport, koje bi, kako je najavljeno, od sutra trebale biti na snazi do 21. prosinca. Donesene su u želji da se što je moguće više zaustavi galopirajući nalet koronavirusa.

Moći će se održavati prvoligaška natjecanja kad se radi o klubovima (nogomet, košarka, rukomet, vaterpolo, odbojka…) te će se moći natjecati vrhunski sportaši. Svi ostali prekidaju svoja natjecanja i treninge. Naravno, moći će se igrati i međunarodne utakmice te održavati međunarodna natjecanja. Dakle, u igri je ostao samo najviši rang natjecanja u svim sportovima.

A što se tiče nogometa: Dakle, nastavlja se Prva HNL za seniore i seniorke, te Prva hrvatska futsal liga. Sve ostale lige, naravno, uključujući i sve mlađe dobne kategorije prestaju s treninzima i igranjem utakmica – kazao je Kustić.

Komentari

komentara

« Povratak