EVO KOJI JE RAZLOG: Odgođen derbi Dinama i Hajduka!

FOTO: tportal.hr

Dinamo je zatražio i dobio odgodu derbija s Hajdukom koji se trebao igrati u nedjelju, 29. studenoga.

HNS je dao mogućnost svakom klubu koji predstavlja Hrvatsku u Europi da može zatražiti odgodu utakmice zbog zgusnutog rasporeda. Dinamu derbi s Hajdukom dolazi između dvije europske utakmice, i to gostovanja Wolfsbergeru i Feyenoordu.

Dinamo jedini od hrvatskih predstavnika u Europi dosad nije koristio mogućnost odgode utakmice pa mu je povjerenik HNL-a Josip Brezni odobrio odgodu utakmice.

“Dinamo je dana 21.11.2020. pismeno zatražio odgodu utakmice 13. kola HT Prve lige Dinamo – Hajduk zbog pripreme i nastupa u utakmicama 4. i 5. kola UEFA Europa lige. Sukladno odredbi iz članka 4. Propozicija natjecanja klubovi koji sudjeluju u UEFA klupskim natjecanjima imaju pravo na odgodu utakmica te je donijeta odluka o odgodi. Prema odredbama Propozicija natjecanja odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, a kako isti ovisi o nastupima Dinama u UEFA Europa ligi, donijeta je odluka kao u izreci”, stoji u obrazloženju koje je klubovima poslao Brezni.

U hrvatskom prvaku su se na ovaj potez odlučili nakon poraza u derbiju s Osijekom nakon kojeg se prednost nad Osječanima istopila na tri boda poslije 11 odigranih kola.

Komentari

komentara

« Povratak