EVO KOLIKO JE „TEŽAK“: Najbogatiji sudac na svijetu dobio finale Eura!

FOTO:

UEFA je delegirala glavnog sudac za finalni okršaj Italije i Engleske. Pravdu će dijeliti, nadajmo se bez novih grešaka i simuliranja, nizozemski sudac Bjorn Kuipers. Njega inače zovu najbogatijim svjetskim sucem.

Navodno njegovo bogatstvo iznosi čak 14 milijuna eura, vrlo je uspješan biznismen jer je suvlasnik lanca supermarketa po imenu Jumbo Kuipers. Svoj posao je proširio diljem rodne Nizozemske te susjedne Belgije i očito mu ide vrlo dobro. Također je jedan od sponzora Maxa Verstappena, poznatog vozača Formule 1.

Kuipers je međunarodne utakmice počeo suditi 2006. godine, a prije ovog finala je sudio dva finala Europa Lige i jedno finale Lige prvaka te je bio dio sudačkog tima na europskim prvenstvima 2012. i 2016. i na zadnja dva svjetska prvenstva. Na ovom Euru je dvije utakmice grupne faze te četvrtfinale Danska – Češka.

Diplomirao je poslovnu administraciju, a njegov djed Andries van Leeuwen također je bio nogometni sudac. Sudio je finale Kupa pobjednika kupova Tottenhama i Atletico Madrida 1963.

Komentari

komentara

« Povratak