EVO KOLIKO ZARAĐUJU ZVIJEZDE HNL-A: Objavljene su plaće igrača iz „velike četvorke“!

FOTO:

Recesija uslijed koronavirusa zahvatila je i domaći nogomet, klubovi iz HNL-a će svojim igračima morati smanjiti plaće u određenom razdoblju. Uglavnom se to svodi na model da se igrači privremeno odreknu trećine plaće dok drugu trećine plaće morati zaboraviti. To uglavnom uspijeva u svim ekipama izuzev Dinama koji zasada nije dogovorio model mjesečnih isplata.

Sportske novosti su objavile koliko godišnje zarađuju igrače najbolje četiri momčadi hrvatskog prvenstva – Dinama, Hajduka, Rijeke i Osijeka. Zagrebački klub ima pod ugovorom čak 50 profesionalnih igrača što je zbilja velika broja, neki od njih bi trebali otići na kraju tekuće sezone.

Odlazak nekoliko igrača bi uštedio Modrima 7 milijuna eura, ove sezone su potrošili čak 50 milijuna eura. Među najplaćenijim igračima su kapetan Arijan Ademi te Izet Hajrović (850 tisuća eura), iza njih slijede Theophile (840 tisuća eura), Francois Moubandje koji zarađuje čak 820 tisuća eura ali dosada nije pokazao apsolutno ništa vrijedno spomena. Reprezentativci Livaković i Petković inkasiraju 800 odnosno 750 tisuća eura.

Na Poljudu zasada nema naznaka rezanja plaće, vratar Posavec (240 tisuća eura) te Jairo (200 tisuća) spadaju među najplaćenje prvotimce dok od prosjeka znatno odskaču kapetan Mijo Caktas s 500 tisuća odnosno ljetno pojačanje Samuel Edouk (600 tisuća eura) pa bi taj dvojac mogao napustiti klub u idućem mercatu. Hajduk vjerojatno neće moći im i dalje isplaćivati ovu svotu novca.

HNK Rijeka je već najavila da ide u smanjenje plaće zaposlenicima i trenerima, Simon Rožman je već prihvatio Miškovićev prijedlog, čeka se odluka igrača. Alexander Gorgon i Domagoj Pavičić zarađuju najviše, 240 tisuća eura, iza njih dolazi napadač Antonio Mirko Čolak čija je godišnja plaća 220 tisuća eura. Za očekivati je da će se Rijeka razići s većinom igrača koji imaju velika primanja.

Osijek je također objavio da će doći do smanjenja plaća, prijedlog predsjednika Meštrovića je prošao, igrači ionako vrlo dobro zarađuju za naše uvjete. Ove sezone zasada ipak nisu ispunili što se od njih očekivalo, tek su peti na ljestvici dok u Europi nije napravljen iskorak. Ne treba zaboraviti da se gradi i novi stadion na Pampasu.

Najplaćeniji igrač je mađarski reprezentativac Laszlo Kleinheisler s 350 tisuća eura godišnje dok iza njega dolazi povratnik u Gradskim vrt, Eros Grezda (300 tisuća eura). Ljetos i zimus su odbijene ponude za Mirka Marića, zasada se odšteta od 6 milijuna eura neće moći dobiti pa će stasiti napadač i dalje nositi bijelo-plavi dres. Trenutno zarađuje 250 tisuća eura godišnje ali igrači poput Mbakogua(200 tisuća) isto imaju velika primanja ali se baš nisu iskazali na terenu…

Komentari

komentara

« Povratak