Evo što Hrvatskoj znači remi Francuske i Portugala nakon što je pobijedila Švedsku

FOTO:

Hrvatska je 2:1 pobjedom nad Švedskom u trećem kolu elitne skupine Lige nacije došla do važnih bodova u borbi za očuvanje statusa, odnosno izbjegavanja ispadanja u niži rang natjecanja. (index.hr)

Prva tri boda Dalićeve momčadi, uz potporu 0:0 iz utakmice Francuske i Portugala iz Saint-Denisa, Hrvatskoj daju nadu da može napasti i prvu poziciju, no puno toga bi se moralo poklopiti u završna tri kola.

U slučaju da Hrvatska u srijedu na Maksimiru (od 20:45) pobijedi svjetske prvake, imat će šest bodova, odnosno bod manje od Francuza. Tada bi se morala nadati da će Švedska otkinuti bod(ove) u Portugalu kako bi se zaostatak od četiri boda smanjio.

Nešto realnija ambicija za Hrvatsku je očuvanje statusa u elitnoj skupini pa bi remi ili pobjeda protiv Francuza, uz pretpostavku da Portugal opravda ulogu favorita i savlada Švedsku kod kuće, značili prednost od četiri ili šest bodova ispred Švedske. Odnosno, Hrvatska bi se jako približila ostanku.

Nakon Francuske, Hrvatska 14. studenoga gostuje u Švedskoj, a tri dana kasnije u Split stiže Portugal u posljednjem kolu Lige nacija.

Komentari

komentara

« Povratak