FABRIZIO ROMANO OBJAVIO: On je glavni favorit za novog trenera Liverpoola!

FOTO:

Njemački trener, Jurgen Klopp, krajem siječnja je objavio kako će na kraju sezone napustiti Liverpool. Engleski mediji praktički su odmah krenuli u potragu za nasljednikom.

Kao prvi izbor vodio se Xabi Alonso, koji radi fantastičan posao u Bayer Leverkusenu. Španjolčeva prednost ležala je u tome što je dugo godina bio član Liverpoola i one slavne generacije koja je 2005. godine osvojila Ligu prvaka nakon spektakularnog preokreta protiv AC Milana u Istanbulu. No, Xabi Alonso će prema svemu sudeći i sljedeće sezone voditi Bayer.

Nedugo nakon toga Englezi su počeli tvrditi da bi Kloppa na klupi Liverpoola trebao zamijeniti De Zerbi, čovjek koji je baš jučer gostovao na Anfieldu sa svojim Brightonom. Zanimljivo, Talijana je jučer baš nahvalio upravo Klopp:

“Rekao sam De Zerbiju da nastavi okretati svijet nogometa naopako. Upravo to radi. Ja ću to gledati sa neke udaljenosti. Mnogo respektiram sve što radi. Nevjerovatno je sve što je uradio. Izgubio je Mac Allistera i Caiceda imaju mnogo povreda, ali izgledaju kao sjajna momčad. Sjajan je to posao”

Ipak, ugledni talijanski novinar Fabrizio Romano očito ima neke druge informacije odnosno izvore. Inače transfer guru se raspisao kako glavni favorit zapravo dolazi iz Portugala:

“Iako mnogi govore o De Zerbiju ja ću potvrditi informacije koje sam dobio. Ruben Amorim je favorit broj jedan za klupu Liverpoola. De Zerbi je samo jedan od ljudi na listi Liverpoola već neko vrijeme, ali nema nikakvog kontakta. Bayern više prati De Zerbija, ali čeka se njihova odluka. Postoje još neka imena na listi Bayerna”, piše Romano.

Komentari

komentara

« Povratak