FABRIZIO ROMANO OBJAVIO VELIKU VIJEST: Još jedan europski gigant želi dovesti Olma!

FOTO:

26-godišnji Dani Olmo nalazi se na radaru nekoliko velikana i posve je izvjesno kako će baš ovog ljeta napraviti transfer karijere.

Kao glavni favorit za njegovo dovođenje vodi se Barcelona, ali oni imaju golemi financijskih problema. Tu su u dva giganta iz engleskog Premiershipa, neki novinari već su objavili kako se radi o Liverpoolu i Manchester Unitedu. Sada im se pridružio još jedan klub.

Naime, Fabrizio Romano je sinoć objavio kako Olma želi i najveći njemački klub: “Bayern je dodao Danija Olma na popis igrača koje želi kupiti ovog ljeta. Sportski direktor Max Eberl dobro poznaje Olma od prošle sezone, kada je istu funkciju obnašao u Leipzigu. Bayern je tako ušao u trku s Barcelonom i dva kluba iz Premier League. Olmova otkupna klauzula ovog ljeta je 60 milijuna eura.”

A sve ovo s velikim zanimanjem prati i naš Dinamo Zagreb. Podsjećamo, Olmo je u ljeto 2014. kao 16-godišnjak došao iz Barcelone u Dinamo bez odštete. Pet i pol godina kasnije, u zimu 2020., Dinamo ga je prodao Leipzigu za 29 milijuna eura. No to nije sve. Prvak Hrvatske u ugovor je ugradio klauzulu po kojoj mu pripada i 20 posto od zarade koju će njemački klub imati prilikom Olmovog idućeg transfera.

S obzirom na to da je Olmova odštetna klauzula u Leipzigu 60 milijuna eura, jasno je da ako Nijemci prodaju Katalonca za navedeni iznos, njihov profit u odnosu na ono što su za njega platili Dinamu iznosi 31 milijun eura. Od tog iznosa bi Dinamu išlo 20 posto ili 6.2 milijuna eura.

Tako bi Dinamo na Olmu, kojeg je doveo besplatno, ukupno zaradio više od 35 milijuna eura…

Komentari

komentara

« Povratak