FAIR PLAY ŽIVOTA: Atletico Nacional službeno zatražio od južnoameričkog saveza: Dajte pehar Chapecoenseu!

FOTO:

Nogometni svijet pogodila je velika tragedija koja se dogodila u Južnoj Americi. Ukupno je 76 osoba poginulo u zrakoplovu koji se noćas srušio kod kolumbijskog grada Medellina, a većina njih bila je povezana uz brazilski nogometni klub Chapecoense, iz grada Chapeca, u brazilskoj saveznoj državi Santa Catarina.

Prvoligaški brazilski klub prije svega nekoliko dana proslavio najveći uspjeh u povijesti i putovao je u Kolumbiju na finale Južnoameričkog kupa.

Čudesni potez u tragediji povukao je kolumbijski Atletico Nacional. Naime, oni su službeno zatražili od južnoameričkog nogometnog saveza da proglasi brazilski Chapecoense kao pobjednika Sudamericane. 

Garcia, desni bek Atletica poznat pod nadimkom Alcatraz, za WIN Sports rekao je kako je ta ideja poruka solidarnosti i potpore obiteljima stradalih brazilskih nogometaša. Kazao je i da su odlučili nakon razgovora momčadi s trenerom Atletica Reinaldom Ruedom.
”Učitelj nam je rekao da tragediju prihvatimo kao upozorenje od Boga i da cijenimo naše, ali i tuđe živote. Nadam se da će CONMEBOL prihvatiti našu molbu jer to je najmanje što možemo napraviti kako bi obitelji stradalih dobile poruku ohrabrenja. Posrijedi je naša inicijativa, ali uvjeren sam da cijeli nogometni svijet stoji iza ove odluke”, izjavio je Garcia, a onda je za kraj rekao i ovo:
”Puno puta smo i mi letjeli tim avionom i ovo što se dogodilo igračima Chape moglo se desiti i nama. Bog ih je uzeo sebi i znam da su sad gore na nebu.”

Prekrasna gesta gospode iz Atletico Nacionala koja je rastopila mnoga srca diljem svijeta.

 

Komentari

komentara

« Povratak