FASCINANTAN PODATAK: Hrvatska je pobijedila u najjačoj skupini kvalifikacija za Euro u povijesti

FOTO:

Skupina E kvalifikacija za Euro 2021, u kojoj je Hrvatska bila nositelj i osvajač, pokazala se najjačom u povijesti. Čak četiri od pet reprezentacija koje su igrale u njoj izborile su EP koji je zbog korone odgođen za iduću godinu, prenosi index.hr.

Nositelj Hrvatska to je uspjela kao pobjednik grupe, Wales je odlazak na EP osigurao kao drugoplasirani. Njima su se kasno sinoć dramatično pridružile još dvije reprezentacije zahvaljujući doigravanju Lige nacija, u kojem su pobjednici izborili EP. Mađarska je to uspjela dramatičnim preokretom u zadnjim minutama na svom terenu protiv Islanda (2:1), a Slovačka golom za pobjedu (2:1) u produžecima kod Sjeverne Irske.

Ovako nešto prvi put se dogodilo zahvaljujući Ligi nacija. Uefa lošije reprezentacije motivira da zapnu u novom natjecanju tako što preko njega mogu ostvariti ono što im ne uspije u kvalifikacijama za Euro.

Jedina reprezentacija koje je s navedenima bila u kvalifikacijama za Euro, a da na kraju ne ide na EP je Azerbajdžan, ali i on je jedini bod osvojio protiv Hrvatske, aktualnog viceprvaka svijeta.

Tako da skupina u kojoj je bila Hrvatska i koja se pokazala tijesnom i neizvjesnom ispada i najjača u povijesti kvalifikacija ne samo za Euro, nego i sva velika natjecanja.

Komentari

komentara

« Povratak