FIFA BEZ MILOSTI: Kane, Neuer i Van Dijk će dobiti žute kartone i prije nego zaigraju prvu utakmicu!?

FOTO:

Svjetska nogometna organizacija (FIFA) najvjerojatnije će kazniti nekolicinu igrača koji sudjeluju na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Bez milosti

Kapetani devet europskih reprezentacija željeli su na Svjetskom prvenstvu u Kataru nositi trake „One love“, kojim bi iskazali podršku LGBTQ zajednici. Bila bi to ujedno i poruka domaćinu, Kataru, koji kao muslimanska zemlja zabranjuje istospolne veze.

„Složni smo kao momčad da želimo nositi tu traku. Znam da se još razgovara o tome s FIFA-om, ali mi je želimo nositi.”, poručio je kapetan reprezentacije Engleske, Harry Kane.

FIFA nije blagonaklona ovoj inicijativi pa je upozorila engleski savez kako nošenje trake „u duginim bojama“ krši pravila o sportskoj opremi koju je propisala FIFA. Ono glasi:

„Na natjecanjima koje organizira FIFA, sudionici moraju nositi službenu opremu i odjeću koju je dozvolila FIFA, uključujući službne oznake, koji je omogućila FIFA.“

Poprilično velik skandal bi mogla uzrokovati i činjenica kako Harry Kane planira spomenutu traku nositi i na današnjoj utakmici Engleske protiv Irana, koji ima jednako stroge zakone u vezi istospolnih veza. Nagađa se kako će ga sudac uoči početka utakmice kazniti žutim kartonom. Osim toga, FIFA će ga kazniti novčanom kaznom.

Spremnost na nošenje „One love“ trake iskazao je i vratar njemačke reprezentacije Manuel Neuer, te kapetan Nizozemske Virgil van Dijk.

Za analizu utakmice Engleska – Iran kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak