FIFA istražuje skandal, a ovaj stručnjak tvrdi da Italija još može na Svjetsko prvenstvo!

FOTO:

Nogometna reprezentacija Italije mogla bi ipak nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru ove jeseni. Tvrdi to Franco Chimenti, bivši predsjednik talijanskog olimpijskog odbora, čiju je izjavu prenio ugledni list La Repubblica. “Postoji šansa da Italija nastupi na Svjetskom prvenstvu i veća je nego što ljudi misle”, rekao je Chimenti.

“Izgleda da je Ekvador imao na terenu u kvalifikacijama igrača kojeg nije smio imati. Ako se dogodi da zbog toga ispadnu, FIFA će morati donijeti odluku o novom sudioniku natjecanja. Birat će ga po renkingu, dakle, Italija će biti prva na listi zamjena”, rekao je Chimenti. Italija je, podsjetimo, ispala u dokvalifikacijama porazom od Sjeverne Makedonije.

FIFA je prošli tjedan službeno otvorila istragu o krivotvorenim dokumentima Byrona Castilla, nogometaša koji je igrao za reprezentaciju Ekvadora u osam utakmica, uključujući i dvije utakmice protiv Čilea. Ekvador je u tim utakmicama protiv Čilea ugrabio ukupno četiri boda, a Čileanci su ih prijavili zbog igranja Castilla. Kako piše La Repubblica, FIFA ima dva izbora.

Mogu oduzeti bodove Ekvadoru i tako će na njihovo mjesto doći Čile, a mogu i direktno izbaciti Ekvador s natjecanja i plasman dodijeliti najbolje plasiranoj momčadi po FIFA-inoj ljestvici.

Valja naglasiti i da je predsjednik FIFA-e na pitanje može li se Italija plasirati na Svjetsko prvenstvo rekao novinarima: “Molim vas, budite ozbiljni.”

Komentari

komentara

« Povratak