FIFA KAŽNJAVA? Ova reprezentacija suočena s prijetnjom izbacivanja s Mundijala!

FOTO:

Ostala su nešto više od tri tjedna do početka Svjetskog prvenstva u Kataru, a reprezentacija Tunisa se uoči početka turnira susreće s prijetnjom izbacivanja s Mundijala.

Naime, mediji su prenijeli vijest kako je svjetska krovna nogometna organizacija FIFA poslala upozorenje vladi Tunisa da se prestane miješati u sport. To se dogodilo nakon što je tamošnji ministar mladih i sporta Kamel Deguiche u posljednje vrijeme nekoliko puta spominjao kako bi trebalo disciplinirati pojedine dužnosnike u Nogometnom savezu Tunisa.

FIFA strogo zabranjuje miješanje politike u sport, a ministrove riječi su doživjeli upravo tako. Zatražili su od vlade objašnjenje, a BBC tvrdi kako odgovor još uvijek nisu dobili, pa se s toga spominje i opcija izbacivanja sa Svjetskog prvenstva ako se situacija oko tog pitanja ne promijeni.

Iako je teško da će se ova prijetnja ostvariti, ako bi Tunis bio izbačen, umjesto njega bi u Kataru igrala reprezentacija Malija, koja je od Tunisa izgubila u dodatnim kvalifikacijama za SP.

Tunis se inače nalazi u skupini D gdje su još Francuska, Danska i Australija.

Komentari

komentara

« Povratak