FIFA ŠOKIRALA BELGIJU: Jedan detalj s dresa moraju odmah ukloniti…

FOTO:

Iza nas je tek drugi dan Svjetskog prvenstva u Kataru, ali mediji iz sata u sat pišu o velikim i čudnim propustima domaćina.

Sada su na red došli Belgijci, protivnici Hrvatske iz skupine F. Belgijci baš poput Francuske, Engleske, Nizozemske i drugih europskih sila, popuštaju pod pritiskom FIFA-e, pa Eden Hazard neće nositi “OneLove” kapetansku traku u duginim bojama, dok reprezentacija mora promijeniti rezervni dres.

Kapetani koji bi nosili traku u duginim bojama riskirali bi žute kartone zbog širenja političke poruke. Osim toga, mora se prilagoditi i bijeli gostujući dres Crvenih vragova. Peter Bossaert, izvršni direktor nogometnog saveza te zemlje, kaže da će Belgija “preispitati” svoj odnos s FIFA-om.

Šarena kapetanska traka bila je ideja Nizozemskog nogometnog saveza i predstavlja inkluziju i raznolikost. U Kataru, gdje se puno radi oko ljudskih prava, nositelji trake htjeli su dati podršku. Planu se pridružilo nekoliko zemalja, uključujući Belgiju.

Eden Hazard nosio je ‘OneLove’ traku protiv Egipta i planirao je s tom trakom igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru. No bit će to ‘obična’ kapetanska traka, navodi se u priopćenju koje je podijeljeno u ime Engleske, Walesa, Belgije, Danske, Njemačke, Nizozemske i Švicarske.

“Frustrirani smo odlukom FIFA-e, ali ne možemo staviti naše igrače na pozicije na kojima mogu dobiti sportske sankcije. Zato smo ih zamolili da ne igraju s ‘OneLove’ kapetanskom trakom na Svjetskom prvenstvu. Bili smo voljni platiti kazne, ali ne želimo izložiti svoje igrače riziku da dobiju kartone ili da čak moraju napustiti teren”.

Osim što Eden neće nositi kapetansku traku OneLove, Belgijci moraju korigirati svoj bijeli dres i da uklone riječ “Love” odnosno “Ljubav”, koja se nalazila na ovratniku.

Komentari

komentara

« Povratak