FIFA ubila zadnju nadu Talijanima da će ići na Svjetsko prvenstvo

FOTO: HINA

Italija će propustiti drugo Svjetsko prvenstvo zaredom. U borbi za Svjetsko prvenstvo 2018. godine bolja od Italije je bila Švedska, a sada ih je zaustavila Makedonija. Talijani su se nadali da bi mogli upasti na prvenstvo umjesto Irana.

Naime, Iranski nogometni savez došao je u fokus FIFA-e nakon što na zadnjoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Libanona u Mashdadu ženama nije bio dopušten ulazak na stadion.

Društvenim mrežama proširile su se snimke na kojima policija suzavcima ispred stadiona rastjeruje oko 2000 žena koje su uredno kupile ulaznice za utakmicu i željele gledati nastup svoje reprezentacije. Iranci su strahovali od kazne, a najdrastičnija bi bila izbacivanje sa Svjetskog prvenstva zbog kršenja ljudskih prava.

Međutim, Iran nije kažnjen pa je jasno da će Svjetsko prvenstvo proći bez Talijana, aktualnih europskih prvaka. “Nikada nismo razgovarali o tome da izbacimo Iran. Čak i da smo to učinili, na Svjetsko prvenstvo bi išla neka druga azijska ekipa. Izbacimo iz glave tu ludu ideju da bi Italija išla u Katar, to je nemoguće. To je utopija”, rekla je Evelina Christillin, članice Vijeća FIFA-e.

Komentari

komentara

« Povratak