FINA LOVICA: Evo koliko su Modri dosad zaradili u Europi!

FOTO:

Zagrebački Dinamo pobjedom protiv Flore 3:1 na Maksimiru osigurao je nastup u skupini ovogodišnjeg izdanja Europske lige. No ne znači to samo rezultatski uspjeh, već i veliku financijsku injekciju u maksimirsku blagajnu. (net.hr)

Hrvatski prvak je plasmanom u grupnu fazu Europske lige napunio klupsku blagajnu. Modrima će UEFA na račun uplatit točno 2,92 milijuna eura, no tu premijama nije kraj. Naime, za svaku pobjedu u grupnoj fazi Dinamo će dobiti još dodatnih 570 tisuća eura, dok će za svaki remi dobiti 190 tisuća eura.

Za sam nastup u doigravanju Europske lige UEFA ih je nagradila s 300 tisuća eura, ali tu nije kraj jer je Dinamo nastupio i u dva pretkola Lige prvaka.

Dinamo je samim nastupom u 2. pretkolu Lige prvaka zaradio 380 tisuća eura, a za sam nastup u trećem pretkolu dobio je 480 tisuća eura, unatoč činjenici da je ispao.

Kad se sve ove premije zbroje, stižemo do svote od 4 milijuna i 80 tisuća eura koje je Dinamo ove sezone zaradio od europskih nastupa, a može i još, ovisno o nastupima u Europskoj ligi.

Komentari

komentara

« Povratak