FORBES OBJAVIO PODATKE ZA 2020. GODINU: Ovo je lista deset najplaćenijih nogometaša!

FOTO:

Čini se kako kriza uzrokovana koronavirusom nije pretjerano uzdrmala prihode nogometaša u 2020. godini.

Očekivani rezultati?

Prema podacima koje je objavio američki časopis Forbes, Argentinac Lionel Messi je najplaćeniji nogometaš u 2020. godini. Prema procjenama, godišnja zarada ovog igrača Barcelone iznosi 126 milijuna dolara.

Na drugom se mjestu nalazi igrač Juventusa, Portugalac Cristiano Ronaldo, sa „samo“ 117 milijuna dolara godišnje.

Treći po godišnjoj zaradi je Brazilac Neymar. Njegovi se prihodi procjenjuju na 96 milijuna dolara. Na četvrtom se mjestu nalazi mlađahni suigrač Neymara iz PSG-a, Kylian Mbappe. Francuz godišnje zarađuje oko 42 milijuna dolara. Peto mjesto drži Egipćanin Mohamed Salah, iz Liverpoola, s 37 milijuna.

Osim njih u top deset nogometaša s najvećim prihodima spadaju Paul Pogba iz Manchester Uniteda (34 milijuna), Antoine Griezmann iz Barcelone (33 milijuna), Gareth Bale iz Real Madrida (29 milijuna) i Robert Lewandowski iz Bayern Munchena (28 milijuna). Jedini vratar na listi najbogatijih je David de Gea iz Manchester Uniteda (27 milijuna).

Ovdje treba napomenuti kako je Forbes u obzir uzimao plaće koje igrači zarađuju u svojim klubovima, ali i ostale izvore kao što su prihodi od sponzora čija su zaštitna lica ili od vlastitih marki.

Komentari

komentara

« Povratak