FRANCUSKA LEGENDA BRUTALNO „SPUSTILA“ BAHATOM MBAPPEU: Postoji samo jedno pravilo

FOTO:

Jučer je medijima odjeknula vijest kako Kylian Mbappe želi napustiti Paris Saint-Germain, po mogućnosti već u siječnju sljedeće godine.

Razmaženi Mbappe

Kylian Mbappe želi napustiti PSG. Razlog je čnjienca da se osjeća izdanim i za tu izdaju krivi čelništvo kluba, koje navodno nije ispoštovalo dogovore iz svibnja, posebice vezane za njegovu poziciju na travnjaku. Kao jednog od krivaca ističe i trenera Christophea Galtiera i njegov napadački sustav igre.

Mbappe je tako nakon remija s Reimsom u francuskom prvenstvu na Instagramu objavio, pa obrisao, fotografiju uz tekst “pivot gang”. Nagađa se kako je pritom mislio na Galtierovu odluku da igra sam u napadu, a ne na krilu, što mu se navodno ne sviđa.

Legendarni francuski napadač Thierry Henry komentirao je ovu situaciju.

„Nitko ne voli raditi ono u čemu nije dobar. Ali postoji nešto što je veće od svega drugog, a to je klub. Jesu li omogućili da se osjeća kao da je klub najvažnija stvar ili se osjeća važnijim od kluba?”, oštro se zapitao Henry pa nastavio:

„Ako trener traži da nešto učiniš, učiniti to ako je dobro za momčad. Iskoristit ću svoj primjer. Mrzio sam igrati visoko i široko u Barceloni, ali učinio sam to za momčad. Nakon ne znam koliko golova, morao sam igrati na lijevoj strani. Nisam čuo da je itko rekao: ‘Kako lijepa gesta'”.

„Postoji samo jedno pravilo: ako trener traži da nešto učiniš, učiniti to ako je dobro za momčad. Ako je loše, onda je potrebno raspravljati”, zaključio je Henry.

Za analizu utakmice Glasgow Rangers – Liverpool kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak