FRANCUZI OSUĐUJU HRVATSKE NAVIJAČE: Veličali su fašizam i etničko čišćenje!

FOTO:

Hrvatska je jučer pobijedila Kanadu rezultatom 4:1. U fokusu javnosti posebno se našao vratar Kanade i Crvene zvezde, Milan Borjan.

Francuzi se raspisali o hrvatskim navijačima

Tijekom utakmice Hrvatske i Kanade hrvatski su navijači navodno vrijeđali vratara Milana Borjana. Između ostalog, vikali su mu da je “ustaša”, a viđen je na tribinama i transparent koji vrijeđa njegovu suprugu. Posebnu pažnju privukla je zastava Johna Deerea koju su razvili. Na njoj je pisalo “Knin 95”, a slogan tvrtke “Nothing runs like Deere” prepravili su tako da su umjesto zadnje riječi napisali “Borjan”. Inače, John Deere je marka traktora.

Iz Francuske dolaze osude ponašanja hrvatskih navijača. Portal So Foot tako piše da je Borjan na utakmici protiv Kanade bio žrtva rasizma hrvatskih navijača.

„Vratar Crvene zvezde morao je igrati unatoč provokacijama Hrvata s tribina. Morao se suočiti s rasističkim pjesmama koje su mu pjevali protivnički navijači. Govorili su mu da je ustaša te tako glorificirali fašistički i protusrpski režim koji je vladao u Hrvatskoj 1941. godine. Tu glorifikaciju etničkog čišćenja popratili su i s više od 2500 uvredljivih poruka.”

Inače, Borjan je u posljednjih nekoliko godina bio često u fokusu regionalnih medija zbog svojih izjava kako nije rođen u Hrvatskoj, već u Republici Srpskoj Krajini. Također, svojevremeno je iznenadio fotografijom u majici sa znakovljem Republike Srpske Krajine.

Komentari

komentara

« Povratak