GARY LINEKER OTVORENO: “Znam dvojicu gej igrača, bilo bi sjajno kada bi…”

FOTO:

Za nešto više od mjesec dana počinje nam Svjetsko prvenstvo u Kataru, a nekadašnji engleski nogometaš Gary Lineker odlučio je progovoriti o zanimljivoj temi.

Naime, homoseksualnost je i dalje zločin u Kataru, a danas stručni komentator Lineker je izjavio kako se nada vidjeti igrače Premier lige koji će tijekom velikog natjecanja otkriti da su gej.

Za Daily Mirror rekao je kako zna dvojicu igrača iz engleskog prvenstva koji su homoseksualci i koji su bili blizu toga da to kažu u javnosti. “Bilo bi sjajno da su jedan ili dvojica tijekom Svjetskog prvenstva izašli u javnost i rekli da su gej”, rekao je Lineker. “Pouzdano znam da su neki razmišljali o tome. Nekoliko ih poznajem, ali očito nije na meni da kažem tko su.”

Podsjetimo, Jake Daniels iz Blackpoola i Australac Josh Cavallo iz Adelaide Uniteda nedavno su javnosti poručili da su gej. Linekera su pitali što misli zašto ih više ne učini isto. “Strah od nepoznatog, pretpostavljam. Možda su zabrinuti što bi suigrači mislili, iako vjerojatno već znaju”, rekao je Lineker.

“Ljudi kažu: ‘Ali navijači…’ A ja kažem: ‘Publika će ionako skandirati.’ Uvijek ćeš imati nekoliko idiota. No lako je meni reći jer nisam u toj poziciji”, izjavio je Lineker, koji se nadao da će priznanje Danielsa i Cavalla potaknuti ostale. Smatra da će prvi igrač Premier lige koji to napravi sebe učiniti tržišno zanimljivijim.

“Nadao sam se jer mnogo igrača mora živjeti u laži. Siguran sam da je jako teško. Prema onom što smo dosad vidjeli, mislim da će reakcije biti pozitivne. Da sam agent velikog nogometaša ili da je jedan od mojih igrača gej, rekao bih: ‘Budi prvi veliki igrač'”, rekao je Lineker.

Za analizu utakmice Tottenham – Everton kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak