GAZDA KLUBA OBJAVIO: “Sve je gotovo! Dogovorili smo dolazak Livakovića!”

FOTO:

Turski mediji već neko vrijeme pišu o tome da je transfer Dominika Livakovića iz Dinama u Fenerbahče pitanje dana. S druge strane, iz Dinama su tvrdili da vratar Hrvatske neće otići nigdje, a Modri su navodno odbili prvu ponudu turskog velikana od pet milijuna eura odštete.

Livaković je pristao, nije produljio ugovor s Dinamom koji istječe iduće godine, želi otići u Istanbul gdje bi trebao potpisati četverogodišnji ugovor težak oko milijun i pol eura po sezoni, no da bi stvar bila gotova, moraju se dogovoriti i klubovi.

Livaković ima odštetnu klauzulu od deset milijuna eura i Dinamo traži taj iznos kako bi pustio svog golmana, a turski mediji danas pišu kako je transfer siguran i da ostaju još samo detalji. Tursko izdanje CNN-a prenosi izjavu predsjednika kluba Alija Koça. Pišu da je na jednoj večeri bliskim osobama izjavio sljedeće:

”Vijest je istinita. Dogovorili smo se s Livakovićem i trenutačno nema problema. Međutim, ako bude problema, otići ću po Szczesnyja u Juventus. Sigurno je da ćemo dovesti vrlo dobrog vratara.”

Inače, obitelj Koç je najbogatija obitelj u Turskoj, a 2016. je njihovo bogatstvo procijenjeno na osam milijardi dolara. Bave se brojnim poslovima i zapošljavaju oko 90 tisuća ljudi. Biznismen Ali Koç ima bogatstvo procijenjeno na oko milijardu dolara, a predsjednik Fenera je od 2018. godine.

Livakovića se prijašnjih godina spominjalo u kontekstu brojnih klubova, čak i Milana, koji ga je navodno želio kad je PSG-u prodao Donnarummu. No Livaković je ostao u Dinamu, nakon čega je interes za njega malo pao sve do Svjetskog prvenstva u Kataru, na kojem je bio jedan od najboljih igrača hrvatske reprezentacije.

Ponovno je na sebe skrenuo pozornost zbog dobrih igara i činjenice da deset milijuna eura nije prevelik novac za tako iskusnog golmana, prenosi Index.hr.

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak