GDJE JE NESTAO ČOVJEK? Bio je važan igrač u kvalifikacijama, a na Euru nije dobio ni minute!

FOTO:

Hrvatski izbornik, Zlatko Dalić, na Euru je dosad koristio 18 igrača. Punu minutažu u obje utakmice su odradili samo Dominik Livaković, Josip Šutalo i Joško Gvardiol (na dvije različite pozicije).

Osim rezervnih vratara Ivice Ivušića i Nediljka Labrovića, ni minutu na Euru još nisu dobili ozlijeđeni Nikola Vlašić (koji neće ni nastupiti), Marko Pjaca, Marco Pašalić, Domagoj Vida, Martin Erlić i Luka Ivanušec.

O svakom igraču koji nije nastupio bi se dalo diskutirati je li trebao dobiti minute, ali slučaj Ivanušeca je posebno indikativan. Hrvatska se objektivno muči na krilnim pozicijama, a izbornik je tamo koristio igrače kojima to nije prirodna pozicija. Ivanušec je u kvalifikacijama za Euro nastupio u pet od osam utakmica te je zabio jedan gol i dodao dvije asistencije, većinom na poziciji lijevog krila. Hrvatska je pobijedila u svih pet utakmica kada je Ivanušec igrao i to su joj sve pobjede u kvalifikacijama, piše Index.hr.

Prvu utakmicu kvalifikacija protiv Walesa (1:1) je ostao na klupi, a potom je propustio dvije utakmice zbog ozljede i tada je Hrvatska izgledala jako loše te upisala dva poraza protiv Turske (0:1) i Walesa (1:2). U sve četiri moguće utakmice kvalifikacija nakon prelaska u Feyenoord prošlog ljeta bio je starter, a isti status je imao na završnici Lige nacije protiv Nizozemske i Španjolske prošle godine.

Nakon što se Ivan Perišić ozbiljno ozlijedio prošle godine, Ivanušec se nametnuo kao rješenje za poziciju lijevog krila. U Feyenoordu je odlično počeo dok nije ozlijedio zglob krajem rujna prošle godine zbog čega je propustio mjesec dana igre. Trebalo mu je neko vrijeme da se vrati u dobar ritam, a tu situaciju je u intervjuu za Index komentirao sadašnji trener Šahtara Marino Pušić koji je prije radio u Feyenoordu i bio jedan od ključnih ljudi kod dovođenja Ivanušeca u klub:

“On je veliki profesionalac željan rada i strahovito je puno radio da se vrati što prije i što bolji. No Feyenoord je veliki klub i konkurencija je strašna. Dok njega nije bilo, drugi su se nametnuli i prirodno je da mu treba vremena da dođe opet na svoje. Znam da mu je bilo teško dok nije opet počeo igrati na način zbog kojeg je doveden, a to je kreativnost u zadnjoj fazi, golovi, šutevi, asistencije itd. Vidim da se sad vratio na pravi nivo i nemam sumnje da će biti odličan za klub”, rekao je Pušić.

To se i dogodilo. Ivanušec se u drugom dijelu sezone vratio u pravi ritam, a sezonu je završio na najbolji mogući način upisavši gol i dvije asistencije u zadnje četiri prvenstvene utakmice te je osvojio i kup Nizozemske. Na turniru u Egiptu je bio starter protiv Tunisa, a Dalić mu je dao minute s klupe u pripremnim utakmicama protiv Sjeverne Makedonije (3:0) i Portugala (2:1). Međutim, na Euru ga zasad uopće ne koristi što je vrlo čudno uzevši u obzir donedavnu ulogu u reprezentaciji i kroničnu neefikasnost hrvatskog napada na Euru.

Za listić dana kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak