Giorgio Chiellini se oprostio od torinskih gledatelja

FOTO:

Nekoliko dana nakon što je objavio svoj odlazak iz Juventusa na kraju sezone nakon 17 godina u torinskoj momčadi, kapetan Giorgio Chiellini odigrao je posljednju utakmicu u ponedjeljak pred torinskim gledateljima protiv Lazija.

Chiellinija (37) je nakon samo 17 minuta utakmice zamijenio Nizozemac Matthijs de Ligt, a Giorgio je dobio velike ovacije cijelog stadiona u Toroinu.

Uz osmijeh, branič je pozdravio suigrače i kapetansku vrpcu povjerio argentinskom napadaču Paulu Dybali, još jednom igraču koji se u ponedjeljak navečer oprostio od torinskih tifosija prije odlaska na kraju sezone. Zatim je napravio počasni krug mašući navijačima dok se utakmica nastavljala.

Europski prvak sa Italijom sa 116 nastupa, koji će se od talijanske reprezentacije oprostiti 1. lipnja tijekom utakmice protiv Argentine u Londonu, najavio je u srijedu odlazak iz Juvea za koji igra od 2005. godine i s kojim je osvojio 19 trofeja. Još se nije odlučio između definitivnog napuštanja nogometa ili upuštanja u ultimativnu avanturu u dobi od 37 godina, najvjerojatnije u američkom MLS-u.

“Juve mi je bio sve. Moja mladost, iskustvo, zrelost. Volja za pobjedom, radost trijumfa, prihvaćanje poraza”, rekao je Chiellini u objavi na Instagramu uoči zadnje utakmice u Torinu. “Od danas će ti nedostajati ova momčad, ove boje, ova svlačionica. Bio si primjer, vodič, brat, prijatelj”, napisao mu je na istoj mreži njegov suigrač Leonardo Bonucci, koji će biti kapetan sljedeće sezone.

Komentari

komentara

« Povratak