GLASALO JE GOTOVO 100 TISUĆA FANOVA: Evo kakvi su rezultati ankete na pitanje treba li Dalić otići s klupe…

FOTO:

Najpoznatiji hrvatski web portal Index.hr jučer je napravio zanimljivu anketu s pitanjem ‘Treba li Zlatko Dalić napustiti hrvatsku reprezentaciju?’. U toj anketi glasalo je čak 83 tisuće fanova.

A rezultati su sljedeći: 56 % njih, odnosno oko 46 i pol tisuća je glasalo za Dalićev odlazak, dok ih je 44 % za ostanak trenutnog izbornika. Još u ožujku prošle godine Dalić je potpisao ugovor koji vrijedi do kraja ciklusa za Svjetsko prvenstvo 2026., a plaća mu je milijun i pol eura godišnje.

Kao što je rekao, Dalić je tijekom sedam godina na klupi reprezentacije ostvario niz sjajnih rezultata. Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. Hrvatska je, nakon niza dramatičnih utakmica zaključenih jedanaestercima, došla do srebra i tako ostvarila najveći nogometni uspjeh u povijesti zemlje, onaj koji je nadišao broncu iz 1998.

Na korak do identičnog rezultata Hrvatska je bila 2022. godine u Kataru, kada ju je Argentina zaustavila tek u polufinalu, da bi potom Dalićevi izabranici savladali Maroko u susretu za treće mjesto. Svega godinu kasnije, Dalić je s Modrićem predvodio reprezentaciju i do finala Lige nacija, natjecanja koje isprva nisu ozbiljno shvaćali.

Međutim, ova hrvatska generacija ponovno je ostala kratka na putu do zlata jer je Španjolska slavila nakon raspucavanja. Dok su svjetska prvenstva bila nevjerojatno uspješna, europska nisu. Hrvatska je na Euru 2021. izgubila od kasnijeg finalista Engleske, remizirala s Češkom i pobijedila Škotsku, nakon čega ju je ponovno Španjolska izbacila u osmini finala.

Komentari

komentara

« Povratak