GODINA KARIJERE ZA POVIJEST HRVATSKOG NOGOMETA: Luka Modrić je dobitnik Zlatne lopte za 2018. godinu!

FOTO:

Ovakav naslov je izašao u poznatoj Marci. Fantastično, što drugo reći! 2018. godina će biti posebna za hrvatski nogomet, pogotovo za kapetana hrvatske reprezentacije i veznjaka madridskog Reala, Luku Modrića.

Nakon što ga je u kolovozu UEFA nominirala za najboljeg europskog nogometaša, a potom u rujnu FIFA proglasila najboljim svjetskim igračem, Modrić je u Parizu zaokružio nezaboravnu sezonu i godinu. Ne treba zaboraviti, Zadranin je predvodio hrvatski pohod na ruskom Mundijalu te je proglašen MVP-ijem cijelog turnira.

Na gala večeri u pariškoj palači, dodijeljena mu je Zlatna lopta u izboru svjetski poznatog France Footballa! Španjolska Marca, inače list sa dobrim vezama u svijetu nogometa, dobro je prognozirala ishod konačnog pobjednika, Luka je slavio ispred Ronalda, Griezmanna, Messija i ostalih planetarno popularnih nogometnih zvijezda.

Cristiano Ronaldo se uopće nije pojavio na ovom događaju, ali je zato pristigao Antoine Griezmann, unatoč nagađanjima da neće prisustvovati. Modrića je na velikoj večeri pratila njegova velika životna potpora otac Stipe te naravno ostatak obitelji.

Urednik France Footballa je izjavio da nikad veći pritisak nije imao pri izboru najboljeg pojedinca, ali čovjek je sasvim ispravno odlučio kome će predati ovo veliko priznanje. Kapetan Vatrenih je tako postao 44. igrač koji će se moći pohvaliti da je uzeo Zlatnu loptu, što je još važnije, prekinuo je dominaciju Messija i Ronalda nakon 10 godina monopola ovog sjajnog dvojca.

Komentari

komentara

« Povratak