GOLEMA TUGA: UEFA iz Europe izbacila slavni nogometni klub!

FOTO:

Rubin Kazanj izbačen je iz europskih kupova na godinu dana zbog kršenja pravila financijskog fair playa. UEFA je objavila kaznu, kao i da važi u iduće dvije godine.

To znači da će Rubin, ako u iduće dvije godine konačnim plasmanom u ruskom prvenstvu zauzme mjesto koje inače jamči nastup u Ligi prvaka ili Europa Ligi, ostati bez igranja u Europi.

Ta opasnost je realna, jer nakon deset kola ruske lige Rubin je na petom mjestu, koje na kraju znači odlazak u EL, a trenutno je samo jedan bod udaljen od pozicije koja vodi u LP.

UEFA je priopćila da je Rubina kaznila jer je prekršio sporazum koji je imao s europskom nogometnom unijom nakon što je već ranije kršio pravila FFP-a i zato prije četiri godine platio kaznu od čak šest milijuna eura.

Ali spomenuto novo kršenje odredbi rezultiralo je novom istragom, kojom je utvrđeno da Rubin i dalje troši više nego što zarađuje, te rigoroznom kaznom.

Na ovu odluku Rubin ima pravo žalbe Sportskom sudu za arbitražu (CAS) u Lausanneu.

Rubin je bio prvak Rusije 2008. i 2009., a svake godine od  2010. do 2014. igrao je proljeće u Europi i pri tome pobjeđivao Barcelonu, Atletico, Tottenham, Inter, Chelsea…

VEĆ JE SVE DOGOVORENO? DINAMO U SIJEČNJU DOVODI PONAJBOLJEG RIJEKINOG IGRAČA!

VIDEO: Pogledajte bombu Poljakinje koju uspoređuju sa Robertom Carlosom!

Komentari

komentara

« Povratak