GOSPODIN SE EKSPRESNO VRATIO U NOGOMET: Claudio Ranieri preuzeo novi klub!

FOTO:

Gotovo pa cijeli nogometni svijet nije mogao vjerovati što je napravio Claudio Ranieri. Osvojivši naslov na klupi Leicestera lansirao se među legende nogometa, ali onda je stigao šok krajem veljače. Talijan je dobio otkaz…

Novi početak

Ovo će mu biti drugi klub koji će voditi u Francuskoj u bogatoj trenerskoj karijeri jer je od 2012. do 2014. bio trener Monaca. U Nantesu su ga odlučili angažirati jer ga smatraju idealnim trenerom za podići klub na višu razinu odnosno vratiti u sam vrh francuskog nogometa.

Ranieri je tijekom karijere vodio velike klubove Juventus, Romu, Inter, Napoli, Atletico Madrid, Valenciju i Chelsea, ali jedini naslov prvaka osvojio je s Leicester Cityjem.

Kanarinci, kako glasi nadimak Nantesa, osam su puta bili prvaci Francuske, a imaju i tri osvojena Kupa i jedan Liga kup. Igrali su 1996. u polufinalu Lige prvaka, a 1980. u polufinalu Kupa pobjednika kupova. Od 1988. do 1991. trener im je bio Miroslav Blažević, a od 1991. do 1993. za njih je igrao Zoran Vulić.

Može li ponoviti Leicester?

Nantes je posljednji put bio prvak 2001. godine. Danas je to zaista teško ostvariti pored puno moćnijih klubova. Naime, svi dobro znate kako je PSG financijski moćan, pa je tu još prvak Monaco, a treba dodati kako je Marseille započeo veliku revoluciju te se očekuje da će biti konkurentni za sam vrh tablice.

Prošlu sezonu ‘Kanarinci’ su završili na sedmom mjestu. Nedostajalo im je osam bodova za poziciju koja vodi u Europsku ligu. Od Ranierija se očekuje da pokuša vratiti stari sjaj u francuskom klubu…

 

Komentari

komentara

« Povratak