GOTOVA JE ERA ROMANA ABRAMOVIČA: Chelsea je prodan za rekordan iznos!

FOTO:

U noći s petka na subotu londonski je klub objvavio kako ima nove vlasnike. Proces prijenosa vlasništva trebao bi biti gotov do kraja mjeseca.

Chelsea ima nove vlasnike!

Chelsea je postigao dogovor s konzorcijem koji predvode Todd Boehly, Clearlake Capital, Mark Walter i Hansjorg Wyss. Proces prijenosa vlasništva trebao bi biti okončana krajem svibnja, odnosno nakon što to odobri vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Novi vlasnici će otkupiti paket dionica vrijedan 2.5 milijardi funti, što je najveći iznos za koji je prodan jedan sportski klub. Taj će iznos biti prebačen na zamrznut račun Romana Abramoviča u UK-u. Ruski milijunaš je je već najavio da cijeli iznos planira donirati u dobrotvorne svrhe. Također, novi vlasnici obvezali su se i na 1.75 milijardi funti ulaganja u stadion, momčadi i akademiju.

Što se tiče Chelseaovih kupaca, Todd Boehly američki je milijarder i jedan od vlasnika bejzbolskog kluba Los Angeles Dodgersa, gdje ima 20% dionica. Većinski je vlasnik Dodgersa pak Guggenheim Partners, investicijska kompanija čiji je Boehly bio predsjednik, a jedan od osnivača Mark Walter, također jedan od ljudi koji bi trebao postati novi vlasnik Chelseaja. Boehly sada upravlja holdingom Eldridge Industries, a zajedno s Walterom prošle je godine kupio 27% Los Angeles Lakersa. Od ostalih vlasnika treba spomenuti kako je Clearlake Capital američka investicijska kompanija, a Hansjorg Wyss švicarski milijarder i filantrop.

Komentari

komentara

« Povratak