GOTOVA STVAR: Jedan od najvećih HR talenata odlazi u Salzburg!

FOTO:

Ugledni austrijski prvak FC RB Salzburg već dugo vremena prati mladog napadača Lokomotive, Roka Šimića. Sin hrvatske legende je očito zadovoljio zahtjeve austrijskih skauta pa će uskoro preseliti u Mozartov grad.

Stranica Prva Hrvatska Liga piše da će Salzburg isplatiti Lokosima pet milijuna eura uz 10 posto budućeg transfera. Iako se špekuliralo kako će 17-godišnji Šimić biti vraćen matičnom klubu, čini se da Bikovi nemaju tu namjeru nego će ga zadržati u svojim redovima. Stvar je praktički pa dogovoreno, ostali su samo neki detalji, posao je pred realizacijom.

Roko ima ugovor do ljeta 2024. godine ali ga neće odraditi do kraja jer su Austrijanci ozbiljno zagrizli za Šimića juniora. RB Salzburg ima svoj poligon za razvijanje talenata, to je drugoligaš Liefering u kojem talentirani  nogometaši stječu iskustvo.

Treba naglasiti da su dvojno registrirani i u svakom ih trenutku RB Salzburg može priključiti svom sastavu. Nedavno je poznati Transfermarkt izbacio podatak da je ovaj klub jedan od najboljih sredina po ostvarenom profit od prodaje nogometaša.

Roko je u dresu Lokomotive upisao 28 nastupa te je pritom postigao četiri pogotka.

Komentari

komentara

« Povratak