Grande Iker: Još jednom pokazao da je živuća legenda – srušio i velikog Maldinija!

FOTO:

Zaigravši u uzvratnoj utakmici osmine finala između Porta i Juventusa u Torinu, Iker Casillas je ubilježio svoj 175 nastup u UEFA-inim klupskim natjecanjima.

U europskim klupskim natjecanjima debitirao davne 1999.

Debi u UEFA-inim natjecanjima, za Casillas se dogodio u Ateni, u rujnu 1999. godine u susretu Real Madrida i Olympiacosa. Za tada 18-ogodišnjeg mladića bilo je to vatreno krštenje jer je krajnji rezultat te utakmice bio 3-3. Ipak, na kraju te sezone, kraljevski se klub popeo na tron Europe pobijedivši u finalu Valenciju 3-0 dok je Casillas postao najmlađi golman koji je zaigrao finale Lige prvaka. Bio je to prvi od ukupno tri naslova europskog klupskog prvaka kojima će se kasnije okititi s Realom.

Od te sezone pa do danas, Casillas je prerastao u jednu od najvećih ikona suvremenog nogometa, ali i najvećih vratara svih vremena.

Nadmašio velikog Maldinija

Čak i nakon traumatičnog odlaska sa Santiago Bernabeua, 2015. Casillas je nastavio s igrama na zavidnoj razini. Do danas je osvojio brojna odličja i potukao brojne rekorde, a posljednji od njih je itekako velik jer je srušio velikog Paola Maldinija.

Utakmicom u Torinu, Casillas je upisao svoj 175 nastup u UEFA-inim klupskim natjecanjima, čime je preskočio legendarnog Milanovog kapetana koji ih ima 174. Čak 168 Casillasovih nastupa bilo je u Ligi prvaka!

S obzirom da su, od top 10 igrača s najviše nastupa u europskim klupskim natjecanjima, samo još tri  aktivna, male su šanse da će itko dostići Casillasa u dogledno vrijeme. Naime, od aktivnih igrača Pepe Reina se nalazi na 8. mjestu sa 152, a Cristiano Ronaldo na 10. sa 147 nastupa.

 

Komentari

komentara

« Povratak