GRCI U STRAHU OD NOVIH NEREDA: Grobari i antifašistička koalicija stiže u osvetu?

FOTO:

Samo dan nakon velikih nereda u Ateni u kojima je smrtno stradao 29-godišnji navijač AEK-a, Grčka strahuje od novih incidenata, prenosi Index.hr.

Naime, u Ateni se igra utakmica između Panathinaikosa i Marseillea koja je također proglašena utakmicom visokog rizika te je gostujućim navijačima zabranjen dolazak. Podsjetimo, navijači Panathinaikosa, Gate 13, sudjelovali su s Boysima u tučnjavi protiv AEK-ovih navijača.

Dodatnu opasnost predstavlja činjenica da su navijači Marseillea u prijateljskim odnosima s navijačima AEK-a i Grci strahuju zbog potencijalne “osvete” koja bi bila upućena navijačima Panathinaikosa. Neki grčki mediji spominju i da policija ima dojavu o potencijalnom dolasku navijača Livorna.

Navijači AEK-a, Marseillea i Livorno čine takozvanu “antifašističku koaliciju” i jedni su od ne pretjerano čestih ljevičarskih navijačkih skupina. Drugi pišu da bi mogli stići i neki ultrasi Rome, St Paulija, ali i beogradskog Partizana koji su također prijatelji s Grcima. Iako je grčka policija razmišljala o tome da se utakmica odgodi, u dogovoru s UEFA-om će se ipak održati.

Komentari

komentara

« Povratak