Guardian prozvao dvojicu Hrvata zbog kaosa na finalu Lige prvaka!

FOTO:

Ugledni britanski list The Guardian prozvao je u svom članku dvojicu Hrvata – Željka Pavlicu i Zorana Cvrka – kao moguće krivce za kaos na finalu Lige prvaka, prenosi Index.hr.

Pavlica je šef osiguranja UEFA-e, dok je Cvrk bio delegiran da bude glavni i odgovorni za osiguranje na finalu Lige prvaka, piše The Guardian.

Problem je što se navodno nijedan od njih nije pojavio i održao sastanak s ostalim članovima osiguranja te nisu pripremljeni krizni protokoli. Također, Guardianovi izvori tvrde da ih nije bilo nigdje kad su neredi krenuli te da nisu dobro iskoordinirali situaciju.

“Slučaj Željka Pavlice jedan je od slučaja nepotizma u UEFA-i koji se često spominju. On je jako dobar prijatelj Aleksandra Čeferina, koji ga je 2016. godine postavio na poziciju. Cvrk je obožavani član osiguranja u UEFA-i, bivši je policajac i povjerenik za sigurnost u HNS-u. Nakon deset godina pridružio se UEFA-i kao član osiguranja i sigurnosni savjetnik”, piše u Guardianovom tekstu.

Početak finala Lige prvaka, u kojem je Real Madrid pobijedio Liverpool 1:0, kasnio je jer navijači nisu mogli ući na stadion na vrijeme. Svoj su boravak u Parizu opisali kao torturu. Mnogi od njih su bili natiskani u uske prolaze i ondje su dugo zadržani bez vode i hrane. Među navijače su se ubacili i razni kriminalci koji su krali od njih i maltretirali ih.

BOMBA OD TRANSFERA: LOVRO MAJER RADI TRANSFER KARIJERE?

Komentari

komentara

« Povratak