HAJDUČE, ŠTO ČEKAŠ? Na Poljud se vraća istinska ikona Hajduka!?

FOTO:

Hrvatski prvoligaš Hajduk Split u ovom prijelaznom roku će napraviti nekoliko važnih poteza. Već je praktički poznato koji igrači mogu potražiti novi klub, ali zasad je manje poznato koga to Splićani žele vidjeti u svojim redovima.

No, šuška se o jednom velikom povratku koji bi svakako oduševio navijače. Naime, prije nekoliko dana bez kluba je ostao Ante Vukušić! Svima poznato ime raskinulo je ugovor s Olimpijom i sada je slobodan igrač. Je li realno da se vrati na Poljud poput Lovre Kalinića?

“Nitko nije ni znao da ću biti slobodan igrač, a svi pozivi do sada su bili iz inozemstva. Što se Hajduka tiče, zadnji razgovor sam imao kada su u klubu bili Kos i Branco. Meni je zapinjalo u Furthu oko raskida ugovora, ali na kraju se to riješilo i dobio sam papire kao slobodan igrač, no iz Hajduka se više nisu javljali, a ja nisam netko tko se gura i povlači za rukav.”, rekao je junak utakmice protiv Anderlechta koja je bila prije točno deset godina. Vukušić vjeruje kako će dolazak Jakobušića biti pozitivan za klub:

“Uvijek se prati Hajduk. Nije toliko sramotno biti peti na tablici, koliko je igra bila loša većinom prošle sezone. Ako je suditi po izjavama novog predsjednika, napokon smo dobili čovjeka koji je ‘lupio šakom o stol’. Nadam se da će se Hajduk kroz koju godinu boriti za prvaka, a kad se dogodi taj naslov, deset dana će ljudi slaviti. Trebat će tu strpljenja i živaca, ništa ne ide preko noći. I ja sam bio upao u rupu u godinu dana, a onda se dizao četiri-pet godina. Još teže je klubu, ali najbitnije je od nečega krenuti.”, rekao je u razgovoru za ‘dalmatinskiportal’.

Za kraj je pohvalio bivšeg suigrača Caktaša te izrazio nadu kako će klub više gurati svoje igrače:

“Da nije Mije ne znam uopće koliko bi Hajduk osvojio bodova. Zabio je dosta ključnih golova. I on je putokaz da se treba okrenuti igračima iz vlastitog pogona, a ne kupovati strance pa ih za godinu dana tjerati. Ti stranci dolaze za nenormalno velike ugovore, a ne za dvije-tri tisuće eura. Mislim da je to velika pogreška, ali smatram da će se takve stvari mijenjati. Svaki koji dođe predstavlja se kao veliko pojačanje, a onda nakon tri utakmice čitam o razočaranju i slično. Uvijek sam za to da se otvori još više prostora za igrače iz vlastitog pogona, a Mijo u ovom trenutku odskače.”

 

Komentari

komentara

« Povratak