Hajduk ga je htio kao zamjenu za Juranovića, a on je odabrao 12. klub Poljske

FOTO:

Nakon odlaska Josipa Juranovića u Legiju iz Varšave Hajduk je na poziciji desnog beka ostao samo na Francescu Tahiraju pa se oko kluba opet krenulo pričati o 23-godišnjem Darku Todoroviću.

U Split je trebao doći na posudbu s mogućnošću otkupa ugovora, ali od toga neće biti ništa. Todorović je mogao birati gdje će nastaviti karijeru, a ispred Hajduka odabrao je 12. momčad poljske Ekstraklase Wislu Plock.

Red Bull Salzburg je s Poljacima dogovorio jednogodišnju posudbu uz mogućnost otkupa ugovora, a Hajduk je tako u ovim pregovorima ostao kratak. Kako doznajemo, on nije jedina opcija struke Hajduka, koju predvode direktor Ivan Kepčija i savjetnik Mario Stanić, pa se spomenuti operativci sada okreću novim igračima.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da je Hajduk želio Todorovića. Dok je Saša Bjelanović bio sportski direktor Hajduka, u ljeto 2018. godine je jako želio na Poljud dovesti tadašnjeg beka Slobode iz Tuzle. Tadašnji izbornik BiH Robert Prosinečki pozivao ga je u reprezentaciju, a mladi bek skupio je šest nastupa u kvalifikacijama za Euro i jedan u Ligi nacija u tom periodu. Ukupno je za BiH odigrao deset utakmica.

Sloboda iz Tuzle tražila je od Hajduka 500 tisuća eura, ali splitski klub je odustao. Todorović je potom prešao u Red Bull Salzburg u transferu od 450 tisuća eura.

Odigrao je 12 utakmica u sezoni 2018./19. i s austrijskim klubom osvojio dvostruku titulu. Posljednju sezonu igrao je na posudbi u njemačkom drugoligašu Holstein Kielu, gdje je odigrao devet utakmica.

SVE JE DOGOVORENO: NIKO KOVAČ DOVODI STRAŠNO POJAČANJE U NAPADU!

Komentari

komentara

« Povratak