HAJDUK IMA NOVOG SPONZORA: “Ruski naftni div prepoznao najveći hrvatski sportski brend”

FOTO: HNK Hajduk

Lukša Jakobušić na ćakuli s članovima kluba 9. srpnja najavio je da će novi sponzor Hajduka postati ruska naftna kompanija Lukoil, a to je ovaj petak i formalizirano potpisom ugovora na Poljudu između predsjednika kluba i izvršnog direktora hrvatske podružnice Lukoila.

“Stvarno smo počašćeni, ovo je veliki dan za nas. Hajduk je najveći sportski brend u Hrvatskoj, mi to prepoznajemo i nadamo se kako ćemo kroz tu suradnju ostvariti puno kvalitetnih zajedničkih projekata”, rekao je Arash Repač iz Lukoila.

Naftna kompanija ponudit će od idućeg četvrtka Hajdukovim navijačima karticu lojalnosti za ostvarivanje popusta na benzinskim postajama od koje će koristi imati i sam klub.

– Vidjeli smo iskrenu želju da nešto napravimo zajedno. S obzirom na to da i sam dolazim iz poduzetništva, mogu razumjeti da je ovo posao, ali kod Hajduka uvijek postoji i jedna druga komponenta, a to je emocija. Nije slučajno da jedna od najvećih svjetskih naftnih kompanija izabere Hajduk. Vjerujem da je ovo tek početak. Potpisujemo ugovor u okolnostima izazovnim za Hajduk i za Lukoil, za Europu i svijet. Ali zato je ovo znakovito jer ono što se u teškim vremenima potpiše ostaje trajno – kazao je Jakobušić.

Lukoil je prošle godine javno osudio rusku invaziju na Ukrajinu u priopćenju 3. ožujka, izrazio zabrinutost zbog rata, upozorio na tragične događaje u Ukrajini i pozvao na primirje, ozbiljne pregovore i diplomaciju.

Dan poslije te objave, devet dana od početka rata, bivši austrijski kancelar Wolfgang Schüssel, koji se zalagao za takav sadržaj priopćenja, dao je ostavku na mjesto upravnog odbora naftnog diva.

Prvog dana rujna prošle godine u misterioznim okolnostima u moskovskoj Središnjoj kliničkoj bolnici poginuo je predsjednik upravnog odbora Lukoila Ravil Maganov. Službeno, od ozljeda zadobivenih padom kroz prozor. Dogodilo se to nekoliko sati nakon što su Amerikanci naložili zapljenu Lukoilova aviona od 45 milijuna dolara. Ruske vlasti tvrdile su da si je sam presudio, ali mnogi u to ne vjeruju.

Iste godine u svibnju je bivši direktor Lukoila Aleksander Subotin umro od srčanog udara u kući moskovskog šamana. Ruski mediji tvrdili su da je popio napitak koji je sadržavao otrov žabe u pokušaju da ublaži posljedice mamurluka.

Lukoil ima 400 zaposlenika u Hrvatskoj i 46 benzinskih postaja, od čega sedam u Splitu i 17 u Dalmaciji. (24sata)

Komentari

komentara

« Povratak