HAJDUK MIJENJA TRENERA: Je li ovo nasljednik Gustafssona?

FOTO:

Hajduk Split danas nije uspio slomiti hrabru Goricu te je na Poljudu odigran remi bez golova. Kako SN tvrde, izgleda kako će na klupi doći do promjene.

Jens Gustafsson po svemu je prekrižen, pitanje je samo kad će to na Poljudu javno obznaniti. Jedan od šest mogućih bodova, bez zabijenog pogotka i to u okršajima sa Šibenikom i Goricom, švedski trener ne može preživjeti.

Nakon što je koncem kolovoza Hajduk na Poljudu izgubio protiv Rijeke, u derbiju u kojem je u prvih 45 minuta bio potpuno nadigran, Gustafssonove su akcije do kraja potonule. Smjena je tada već bila logičan izbor, ali na Poljudu su opet čvrsto stali iza trenera. Vjerojatno više zbog toga što nisu imali željenu zamjenu. Gustafsson je tako ostao dva mjeseca previše, u pet sljedećih utakmica osvojio je mršavih osam bodova, što je samo potvrdilo da njegov boravak na Poljudu doista više nema smisla.

Očito je dobar čovjek i vrijedan trener, ali Hajduk je debelo previsoka stepenica za njega. Nikoličius ovaj put nije dobro odabrao.

Ima li litavski stručnjak sada nekog novog aduta? Ima li ga možda Jakobušić? Sramežljivo se posljednjih dana spominjalo ime Ivana Leke, ali on je u Kini. I nije na glasu kao čovjek koji bi poslodavca – koji ga k tome i jako skupo plaća – preko noći ostavio na cjedilu. Realnije je stoga očekivati dolazak Valdasa Dambrauskasa, sunarodnjaka i velikog prijatelja sportskog direktora Hajduka.

U Gorici su zajedno napravili sjajan posao s kojim su obojica profitirali. Nikoličius s odlaskom u Hajduk, Dambrauskas s pozivom Ludogoreca. U Bugarskoj je osvojio naslov, izborio Europsku ligu, u kojoj je nakon dva kola smijenjen, jer je osvojio samo jedan bod. Na koncu mu je presudio poraz od Crvene zvezde (0:1). Znamo da je slobodan, poznaje HNL i Hajduk, te uživa veliko povjerenje Nikoličiusa.

Komentari

komentara

« Povratak