Hajduk otkrio neke detalje Awaziemovog transfera

FOTO:

Hajduk je u posebnom prilogu na Hajduk Digital TV-u kao novog igrača kluba predstavio nigerijskog stopera Chidozieja Awaziema (25) koji je stigao iz portugalske Boaviste, a na službenim stranicama kluba kasnije je objavljena i vijest u kojoj su razjašnjeni neki detalji transfera igrača čija se vrijednost procjenjuje na četiri milijuna eura.

Radi se o jednogodišnjoj posudbi s pravom otkupa, baš kao i u slučaju prethodne akvizicije Hajduka u ovom prijelaznom roku, Tonija Borevkovića, koji je također stigao iz Portugala. Awaziem je u Europi najprije igrao za Porto, a prije prelaska u Boavistu imao je redovnu minutažu na posudbama u La Ligi, Ligue 1 i Turskoj.

Za Hajduk.hr o njemu je govorio i sportski direktor kluba Mindaugas Nikoličius: “Chidozie je centralni branič koji stiže na jednogodišnju posudbu iz portugalske Boaviste. Radi se o igraču vrlo dobrih tehničkih i taktičkih te odličnih fizičkih karakteristika. U karijeri je igrao na najvišoj razini nogometa u nekim od najjačih europskih liga.

Standardan je član reprezentacije Nigerije. Svojim će kvalitetama sigurno doprinijeti kvaliteti naše obrane, a momčadi će donijeti novu dimenziju. Apsolutno se uklapa u naš stil i model igre sagledavajući sve navedene karakteristike, uključujući i one psihološke. Od prvog kontakta s njim osjetili smo da je zainteresiran za dolazak u Hajduk jer je borba za trofeje ono što ga zanima i što mu je prioritet.

Odbio je mnoge značajno unosnije ponude upravo zbog toga te time dokazao da se radi o karakternoj osobi kojoj je nogometni razvoj, želja za napredovanjem i igra na visokoj razini kvalitete ispred financija. Mišljenja sam da će kvalitetama koje posjeduje biti značajno pojačanje za našu momčad.”

Komentari

komentara

« Povratak