HAJDUK PRONAŠAO NOVOG TRENERA: Evo tko je na korak do Poljuda!

FOTO:

Približavamo se sredini lipnja, ali Hajduk Split i dalje nema glavnog trenera. S druge pak strane stigli su novi predsjednik Ivan Bilić i sportski direktor Nikola Kalinić.

No, jutros ipak stižu odlične vijesti za navijače Hajduka. Sportske novosti ekskluzivno pišu kako je Hajduk za novog trenera izabrao 48-godišnjeg Splićanina, Ivana Jurića! Još je samo ostalo da se odrade dogovori oko financija.

Lukša Jakobušić je na početku svog mandata krenuo po Jurića, koji je tada bio trener Verone. Kažu nam da mu je Jakobušić stavio na stol ugovor s ponudom da ima isti novac kakav je imao u Italiji. Međutim, Jurić ga je odbio, ne zbog novca, nego zbog toga što se želio trenerski razvijati u Italiji.

Jurić je potom u ljeti 2021. preuzeo Torino, u kojem je odradio tri pune sezone, da bi sam prelomio kako više ne želi ostati jer klub nije spreman slijediti njegovu ambiciju.

Stoga je bilo skoro pa nemoguće zamisliti da bi Jurić došao na Poljud, jer Hajduk je po mnogim stvarima daleko iza Torina. S druge strane, Jurić je Hajdukovo dijete i vjerojatno je emocija odigrala važnu ulogu u cijeloj priči. S druge strane svaka čast Nikoli Kaliniću koji je uspio u samo nekoliko dana svog mandata nagovoriti trenera Jurićevog kalibra da dođe u Hajduk. Znamo da je razgovarao s Gattusom i Sousom, a Juriću se vjerojatno obratio pomalo iz očaja, jer tko bi računao da će se Jurić htjeti vratiti na Poljud? Međutim, Jurić mu je očito rekao – da.

Što znači Jurićev dolazak na Poljud? Potpuni zaokret u radu, jer Jurić je trener koji sve zasniva na fanatičnom radu. I kod njega ne postoji prostor za kompromis. Svi smo vidjeli snimke koje su otkrivale kako se potukao s direktorom Torina nakon što mu ovaj nije želio dovesti dogovorene igrače. Nikola Vlašić bio je među njima. (SN)

Komentari

komentara

« Povratak