HAJDUK U VELIKIM PROBEMIMA ZBOG KALIKA: Gorica objavila kako ima dokaze o kršenju propisa!

FOTO:

Igrač Gorice, Anthony Kalik, goruća je tema dvaju hrvatskih prvoligaša. Zbog nepravilnosti u pokušaju dovođenja Kalika, Hajduk bi se mogao naći u velikim problemima.

Oglasili se iz Gorice

Anthony Kalik, prošlog tjedna iznenađujuće nije nastupio za Goricu na gostovanju kod Slavena u šestom kolu SuperSport HNL-a. Trener Samir Toplak objasnio je kako igrač nije psihički spreman za utakmice. Međutim, neslužbeno, Kalika je Gorica suspendirala jer je tijekom tjedna odbio trenirati ogorčen što klub nije prihvatio Hajdukovu ponudu za njega.

Inače, Kalik je gorljivi navijač Hajduka, a čak ima i tetovažu posvećenu splitskom klubu. Član Hajduka je bio do početka 2020., kada je prešao u Goricu. Ondje igra sjajno, zbog čega mu se u dvije i pol godine na Transfermarktu vrijednost povećala za šest puta, na dva milijuna eura. Hajduk i igrač ponovno žele surađivati, no s Poljuda su za njega poslali ponudu za koju Gorica smatra da je daleko ispod vrijednosti njenog veznjaka.

Prošlog tjedna se pojavila i vijest kako Gorica razmišlja o tome da Hajduk prijavi HNS-u zbog kršenja pravilnika. Naime, Splićani su navodno izravno kontaktirali Kalika i njegovog agenta, o čemu nisu prvo pismeno obavijestili Goricu, te onda, nakon njenog dopuštenja ili prihvaćanja ponude, pregovarali s igračem. Zaobilaženje kluba koji je poslodavac igraču je strogo zabranjeno. Točnije, pravilnik FIFA-e dopušta to samo kada je igrač u posljednjih šest mjeseci ugovora sa svojim klubom. U ovom slučaju, ugovor između Gorice i Kalika vrijedi do ljeta 2023.

Ako Gorica uspije dokazati da je Hajduk pokušao zaobići Kalikovog poslodavca, splitski bi klub mogao biti kažnjen novčano.

Gorica se o ovom slučaju i službeno oglasila priopćenjem:

„Izvršni odbor HNK Gorice razmatrao je na sjednici održanoj 22. kolovoza 2022. godine slučaj Anthonyja Kalika i njegov navodni transfer u HNK Hajduk. IO je zaključio kako je Anthony Kalik igrač HNK Gorice dok god je na snazi s njim sklopljen ugovor.

HNK Gorica nije inicirala medijske napise o navodnom transferu Kalika u HNK Hajduk kao niti bilo koje druge informacije, polu informacije ili dezinformacije koje bi na bilo koji način diskreditirale ovaj potencijalni transfer ili odnose dvaju klubova. Tako će biti i nadalje.

Kalik je nekoliko dana bio izvan Velike Gorice i nije bio nazočan na treninzima. Vratio se iznenada kako je i otišao. Sada ponovno trenira i na raspolaganju je treneru Samiru Toplaku. Međutim, u pozadini tog transfera odigrale su se neke radnje koje ne spadaju u zonu etičnog, niti su u granicama koje određuju propisi.

HNK Gorica nije u takvim postupcima nikada sudjelovala, pa neće to činiti ni u ovom slučaju. Naš klub će kao i do sada nastaviti djelovati otvoreno prema svima, vođen etičnošću i propisima koji reguliraju naše djelovanje. No, istodobno ćemo učiniti sve što nam stoji na raspolaganju kako bismo zaštitili naš klub od neetičnih, nemoralnih i nezakonitih aktivnosti.

Posebno ćemo paziti na zaštitu klupskog digniteta kojeg smo svi skupa gradili proteklih 13 godina i nećemo dozvoliti nikome da se prema HNK Gorici odnosi s podcjenjivanjem. IO je dobio uvid u prethodnu komunikaciju koja nedvosmisleno dokazuje da se iza spornog transfera kriju aktivnosti suprotne propisima, a koje idu na štetu našeg kluba.

Zbog toga IO HNK Gorice daje potrebne ovlasti predsjedniku Nenadu Črnku da u suradnji s klupskim odvjetnicima razmotri pokretanje moguće pravne radnje kako bi se zaštitio naš klub. Ova odluka, međutim, ne prejudicira mogući transfer Anthonyja Kalika koji je, naravno, ostvariv do kraja prijelaznog roka.”

Komentari

komentara

« Povratak