HAJDUK U VELIKIM PROBLEMIMA: Ovih 12 igrača je pred istekom ugovora!

FOTO:

Hrvatski prvoligaš Hajduk Split je na golemo iznenađenje domaće javnosti odlučio prošli tjedan, kako kažu, sporazumno raskinuti ugovor s trenerom Valdasom Dambrauskasom. Na njegovo mjesto došao je Mislav Karoglan koji je jučer potvrđen za trenera do kraja polusezone.

No, to nije jedini problem u ovom slavnom klubu. Naime, kako prenosi Index.hr čak 12 igrača Hajduka je pred istekom ugovora. Odnosno, njime su vezani tek do kraja aktualne sezone, a poznato je da takvi igrači već od siječnja mogu slobodno pregovarati s drugim klubovima i samim tim dogovoriti odlazak bez odštete na ljeto.

To su: Danijel Subašić, Gergo Lovrencsics, Marco Fossati, Samuel Eduok, Jani Atanasov, Nikola Kalinić, Stefan Simić, David Čolina, Kristian Dimitrov, Ivan Šarić, dok posudbe istječu Toniju Borevkoviću i Chidozie Awaziemu.

Na popisu je nekoliko starijih igrača, poput 37-godišnjeg Danijela Subašića, koji vrlo malo brani i doveden je kao iskusno lice za svlačionicu. Gergo Lovrencsics (34) pao je u drugi plan i njegov odlazak čini se kao vjerojatna opcija. Zanimljiva će biti situacija s njegovim vršnjakom Nikolom Kalinićem, kojeg sve više muče ozljede.

Od igrača za koje se obično kaže da su u najboljim godinama tu su Marco Fossati (29), Stefan Simić (27), Samuel Eduok (28) i Kristian Dimitrov (25). Fossati i Simić i dalje imaju važnu ulogu u momčadi, dok Eduok i Dimitrov praktički više ne postoje. Dimitrov sjedi na klupi, a Eduok ni to pa je za očekivati da će i njih dvojica otići.

Najveću tržišnu vrijednost od spomenutih igrača imaju dva 22-godišnjaka, David Čolina i Jani Atanasov. Čolini Transfermarkt procjenjuje vrijednost na 1.5 milijuna eura, a Atanasovu na upola manje, no ovo ljeto škotski mediji su pisali da je Celtic bio spreman platiti i do 1.7 milijuna za Makedonca.

Bilo bi šteta dozvoliti da oni odu bez odštete, ali bude li se prodavalo u siječnju, tada se u pravilu prodaje ispod cijene. Tu je i talentirani napadač Ivan Šarić (21), koji u Hajduku još nije dobio pravu priliku.

Komentari

komentara

« Povratak