Hajduk vraća svog talenta: “Posudba je odličan potez za sve strane!”

FOTO:

12. prosinca navršilo se točno godinu dana otkako Balić nije zaigrao službenu seniorsku utakmicu. Tog je dana igrao jedno poluvrijeme u remiju 0:0 protiv Splita, jer je u posljednjim danima kod Burića izgubio status standardnog prvotimca. Nije bio ozlijeđen, a nije ni sada. Pa kako to da godinu dana nije zaigrao ni minute?

Do danas nije odigrao ni minute u službenoj seniorskoj utakmici. Podatak koji nas potiče sve na razmišljanje.

Pogled sa strane

Je li za Andriju Balića najbolje rješenje otići negdje na posudbu kako bi više igrao pa bi se nakon toga mogao ponovno vratiti u Udinese? Za mladoga je igrača najgore kada ne igra, kada samo trenira i samo povremeno igra utakmice juniorske momčadi. Pogotovo je teško kada znaš da si u prošlom klubu rješavao utakmice, zabijao važne golove ili isporučivao asistencije, kao Balić u Hajduku. Činjenica je da ga je Hajduk jako rano prodao, s tek 18 godina. Kakav je njegov status u Udineseu, iz Sportskih novosti upitali su Antu Pešu iz agencije Stars&Stripes koja ga zastupa?

Bilo je razgovora s klubom, ali ga oni ne žele dati na posudbu. Jedino ako se pojavi neka ponuda kojom bi svi bili zadovoljni, onda možda da – veli Peša uz napomenu da bi, ako bi do toga uopće došlo, to eventualno bilo krajem siječnja.

Na pamet pada ideja da bi eventualno možda mogao natrag u Hajduk. Je li bilo kakvog kontakta?

– Ne, nismo imali nikakav kontakt. Čisto sumnjam. U obzir dolaze samo Serie A ili B – kratko nam je odgovorio Peša.

Posudba u Hajduk čini se nemogućom misijom premda bi sam Balić vjerojatno rado došao. U mlađim ga je kategorijama trenirao Stipe Balajić, koji sada vodi Šibenik.

Mislim da bi njegova posudba u Hajduk bila pravi potez za jednu i drugu stranu. Radi se o supertalentiranom momku koji će teško napredovati ako ne igra. Ako nema mjestu u Udineseu, super bi mu bilo u Hajduku jer bi mogao pomoći i sebi i klubu – rekao je Balajić.

Izvor: Sportske novosti

Komentari

komentara

« Povratak