HNL dobio svoju Wandu Naru: Jeffren doveo i ženu-agenticu!

FOTO:

U 1. HNL stigao je bivši venezuelanski reprezentativac Jeffren (32) i potpisao za Slaven Belupo. Dvojbe nema, jedno je to od najvećih imena koje je kročilo na naše travnjake. On je bivši nogometaš Barcelone, zabijao je i Realu, a okušao se i u portugalskom velikanu Sportingu. (24sata)

U Koprivnici mu neće biti dosadno. S njim će biti i prekrasna supruga Jessica Ricart koja mu je ujedno i agentica! Priča neodoljivo podsjeća na onu argentinskog golgetera Maura Icardija kojem izabranica Wanda Nara vodi karijeru. Jessica vodi menadžersku agenciju JeffrenSport, a prema podacima dostupnim na Transfermarktu, zastupa tri igrača.

Jedan je Jeffren, a tu su još Španjolac Jose Manuel Rueda (32) i Brazilac Victor Pelae (26).

Ofenzivac, punim imenom Jeffren Isaac Suarez Bermudez, 32 godine je napunio prije dvadesetak dana, 20. siječnja. Imao je tek jednu godinu kada je obitelj trbuhom za kruhom iz Venezuele otišla preko Atlantika. Izbor je pao na zemlju u kojoj se nisu morali boriti s jezičnom barijerom, na Španjolsku, a turistička košnica Tenerife trebala je radnu snagu i mali Jeffren je odrastao u mediteranskome raju, na Kanarima.

Rano se prihvatio nogometa, a za to su, kaže, zaslužni njegovi djed i baka. Igrao je u omladinskom pogonu za Tenerife, a Barcelona je u dečku nešto vidjela kada je napunio 16 i dovela ga u glasovitu La Masiju. Jeffren je živio nogometni san milijuna klinaca: igranje s Messijem, Xavijem i Iniestom na Camp Nouu! – Puno sam naučio s Pepom Guardiolom na dnevnoj bazi. Više od svega, naučio sam bolje čitati i analizirati utakmice – rekao je Jeffren, koji je zabio peti gol u razmontiravanju Reala u El Clasicu 2010. (5-0).

– Bio je to jedan od najboljih trenutaka koje sam iskusio u Barceloni. Ušao sam u igru kako bih uživao tih nekoliko minuta na terenu ,i jesam! Ogromno osobno i momčadsko zadovoljstvo. Jako sam sazrio kao igrač i bio okružen sjajnim igračima i dobrim trenerima – ispričao je.

Naravno, u takvom klubu mjesto u prvoj momčadi nije zajamčeno nikome pa je Jeffren nakon trogodišnje žetve najvećih mogućih trofeja krenuo na svoj globetrotterski put. Da je ostao, tko zna što bi bilo…

– Želim da budeš novi Pedro, ali sve ovisi o tebi. Ne odlazi, ostani u Barceloni – govorio mu je Guardiola, ali nije ga poslušao.

Portugal (Sporting), povratak u Španjolsku (Valladolid), Belgija (Eupen), Švicarska (Grasshoppers), kratko Cipar (AEK Larnaca) i, nakon devet mjeseci bez kluba, danas: Hrvatska i Podravina (Belupo).

TRANSFER ŽIVOTA: MARCELO BROZOVIĆ POTPISUJE ZA NAJVEĆI KLUB NA SVIJETU!?

Komentari

komentara

« Povratak