HNS potvrdio da Inter odustaje od 1. NL. Poznato je koji bi ga klub mogao zamijeniti

FOTO:

Zaprešićki Inter je blizu gašenja. Sad već bivšeg člana 1. NL (bivše 2. HNL) blokirala je FIFA-a zbog duga. Inter su dotukle tužbe bivših igrača Serdara Serderova i Borislava Coneva, koji su potraživali ukupno 230.000 eura. FIFA je presudila u njihovu korist.

“Zbog duga prema igračima koje nije u mogućnosti podmiriti, zaprešićki klub odustaje od natjecanja u Prvoj NL za sezonu 2022./23. Sukladno tomu, klub je pismeno obavijestio HNS o povlačenju seniorske momčadi iz natjecanja u 1. NL. Hrvatski nogometni savez u narednim će danima obavijestiti javnost o donesenim odlukama, odnosno o popunjavanju odgovarajućih natjecanja, uključujući Prvu i Drugu nogometnu ligu.”

Pretpostavlja se da bi umjesto Intera u 1. NL trebala igrati Croatia iz Zmijavaca, najbolje plasirani klub od tri kluba koja su prošle sezone ispala u niži rang. Croatia ima tu ambiciju, a njenim ekspresnim povratkom u drugoligaško društvo HNS će morati pronaći 16. člana 2. NL.

Trnje i Hrvatski vitez ispali su u kvalifikacijama za 2. NL i mogli bi odlučivati o popuni tog mjesta. Pojavile su se i ideje o proširivanju lige na 18 ili 20 klubova. Zasad je plan igrati dvokružni sustav s 30 kola i 16 momčadi u ligi. Nova sezona 1. NL kreće 13. kolovoza.

JE LI MOGUĆE DA OVO IZJAVI TRENER DINAMA? EVO ŠTO JE ČAČIĆ REKAO NAKON VELIKOG KIKSA!

Komentari

komentara

« Povratak