HNS STREPI ZBOG NOVE KAZNE: Sumnja se na sabotažu!?

FOTO:

HNS (Hrvatski nogometni savez) danas tijekom dana objavio je kako je UEFA pokrenula novi postupak protiv HNS-a zbog ustaške zastave na utakmici Hrvatska – Latvija.

Udruga FARE je prijavila ustašku zastavu razvijenu među hrvatskim navijačima na utakmici Hrvatske i Latvije (5:0) na Rujevici u kvalifikacijama za Euro 2024, zbog čega Vatrenima prijeti teška kazna:

“Pošto FARE uvijek ima svoje delegate, mi svi ne znamo tko dolazi na utakmice. To može biti bilo tko, možda ja te ljude stvarno ne znam”, rekao je Zoran Stevanović u razgovoru za Dnevnik Nove TV. Dvije osobe koje su istaknule neprimjerenu zastavu, odmah su odvedene u policiju, a kako su im potvrdili iz policijske uprave Primorsko-goranske ubrzo je privedena i treća osoba.

Odvedeni su na Općinski sud u Rijeci, a protiv njih je podnesena prijava. Previđena kazna je novčana, od 260 do 1990 eura ili mjesec dana zatvora.

Kako je HNS pod uvjetnom kaznom zbog ponašanja navijača na završnom turniru Lige nacije, nova kazna bi mogla biti jedna domaća utakmica pred praznima tribinama. To bi mogla biti iduća domaća utakmice Hrvatske protiv Turske na Opus Areni u Osijeku. HNS bi kaznu trebao saznati do kraja mjeseca.

Nova TV ima saznanje da se radi o trojici koji dosad nikad nisu kupili ulaznicu za utakmice hrvatske nogometne reprezentacije:

“Tako je, otišli smo korak dalje pa smo kontaktirali Dinamo i Hajduk. Te osobe nikad ranije nisu kupile ulaznicu ni za utakmice Dinama, ni Hajduk, a ni reprezentacije. Ne radi se o pripadnicima navijačkih skupina”, potvrdio je Jurjević pa dodao:

“Svakako to možemo nazvati sabotažom, je li to namjerno ili nenamjerno, pokazat će istraga”.

Za analizu utakmice PPD Zagreb – Kiel kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak