HOĆE LI OVO BITI VELIKI UDARAC ZA HRVATSKU? Jozo Šimunović otkrio zašto će igrati za BIH!

FOTO:

Jozo Šimunović odlučio je igrati za BiH. Igrač koji je za mlade selekcije Hrvatske odigrao 48 utakmica više nije imao strpljenja čekati poziv u dres vatrenih.

Šimunović odlučio za BIH

“Nazvao me izbornik Bosne i Hrecegovine Mehmed Baždarević. Nakon tog prvog poziva razgovarali smo još nekoliko puta. Nakon tih razgovora definitivno sam donio odluku da želim igrati za Bosnu i Hercegovinu. Rođeni sam Zagrepčanin, ali su mu roditelji iz Jajca te imam uvjete za igranje za BIH. To je cijela moja priča”, priča za Sportske novosti Šimunović koji ističe da je bio jedan od rijetkih koji je ostao trenirati u klubu dok su bila reprezentativna okupljanja zbog čega se osjećao loše…

“Stalno sam mislio, valjda sljedeći put neću ostati. U klubu su me stalno pitali zašto me nitko ne zove u hrvatsku reprezentaciju, nikome nije bilo jasno.”

“Čekao sam poziv dvije godine! Ali nije došao. Ne želim ispasti neskroman, ali držim da sam taj poziv davno zaslužio. Na kraju sam sjeo s svojom obitelji i donio odluku. Dugo smo razgovarali, nisam to odlučio naglo.”

Otkrio je Šimunović zbog čega najviše žali…

“Znate što mi je bilo najviše žao? Kad sam bio dugo ozlijeđen, nitko me iz HNS-a nije nazvao, nitko me nije pitao za zdravlje. Pa ipak sam odigrao skoro 50 utakmica za mlade selekcije Hrvatske, bio sam kapetan. Nisam trebao dobiti reprezentativni poziv, ali da me barem netko nazvao i pitao kako se osjećam, kako ozljeda, pružio mi neku podršku. Ne želim da ispadne pregrubo, znate da nisam od onih koji će se velikim riječima izlaziti u medije, bilo koga optuživati, kritizirati. Međutim, zar to nije neljudski? Pa valjda je stvar ljudskosti da nekoga tko je bolestan ili ozlijeđen nazoveš, pitaš kako je. To nema veze s nogometom, ali s ljudskošću ima”, rekao je Šimunović pa dodao:

“Kad sam se na kraju vratio nakon ozljede, onda nisam bio pozvan niti u U-21 reprezentaciju, kad smo igrali odlučujuću utakmicu za nastup na Europskom prvenstvu. Sad mi recite, kako sam trebao odlučiti nakon svega? Izbornik BIH Baždarević je zvao, bio korektan, pitao me o svemu, potpuno drukčija priča.”

Izvor: goal.hr

Komentari

komentara

« Povratak