HOĆE LI GA POSLUŠATI? Izbornik Zlatko Dalić uputio fantastičan savjet Hajduku!

FOTO:

Nije tajna kako je hrvatski izbornik Zlatko Dalić veliki hajdukovac. Ipak je tamo proveo nekoliko godina, i u to čak tri mandata (1983-1986, 1987-1988 i 1996-1998). Sveukupno je u Splitu proveo sedam godina.

Dalić je naime iz rodnog Livna i matičnog Troglava došao u Hajduk 1983. kao 16-godišnjak te u Hajduku proveo pet godina, s tim da je jednu sezonu bio na posudbi u Dinamu iz Vinkovaca (današnjoj Cibaliji). U Hajduk se zatim vratio 1996. kao etablirani igrač u HNL-u te na Poljudu proveo još dvije sezone.

Izbornik pomno prati događanja u voljenom klubu pa je tako zanimljivom razgovoru za Sportsku televiziju posebno se, komentirajući debakl Hajduka ove sezone, osvrnuo na to što Hajduk nije u prvu momčad promovirao juniore koji su prošle godine senzacionalno došli do finala Lige prvaka.

“Stavio bih 10 juniora u prvu momčad Hajduka i bio bih s njima treći. Što bismo dobili? Sjajnu atmosferu, budućnost…”

“Šteta je što je Hajduku ovako završila sezona. Imali su sjajnu situaciju da su bili jesenski prvaci, euforija i na kraju opet završi ovako. Nisam puno upućen, ali da sam ja odlučivao ili vodio neku priču, ja bih nakon finala Lige prvaka mladih tih deset igrača stavio u prvu momčad. Najboljih. I bio bih s njima treći opet. Što bismo dobili? Sjajnu atmosferu, budućnost… Hajduk će biti uvijek treći. Nakon tog finala moraš tih 7, 8 ili 10 igrača staviti u prvu, seniorsku ekipu”, rekao je Dalić i potkrijepio to primjerom kada je on bio član šampionskih juniora Hajduka:

“Mi smo osvojili omladinsko prvenstvo Jugoslavije 1985. i nas je pet ili šest ušlo u prvu momčad Hajduka”

“Mi smo osvojili omladinsko prvenstvo Jugoslavije 1985. i nas je pet ili šest ušlo u prvu momčad. Ante Miše, Marin Lalić, kasnije Alen Bokšić, ja, Štimac, Jarni, Andrijašević. I sada su ovi mladi hajdukovci morali biti u prvoj momčadi, to je Hajduk trebao napraviti. Godinu dana igrati s tim dečkima, bili bi opet treći, ne bi bili ništa lošiji, ali bi dobili budućnost, potencijal i sjajnu atmosferu. E onda mogu govoriti o “našoj dici”. Sad naše dice nema. To je problem, jer Hajduk je uvijek bio najbolji kad je imao domaću priču i igrače, plus klasna pojačanja sa strane kao Brane Oblak, Baka Slišković… To su trebali napraviti i nisu napravili i selekcija je bila jako, jako loša. To je bila velika greška.”

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak