HOĆE LI IKAD HRVATSKA OVO DOŽIVJETI? Evo tko će suditi polufinala na Euru!

FOTO:

UEFA je u nedjelju navečer službeno odredila suca prvog polufinala Eura 2024., onog između Španjolske i Francuske koji je na rasporedu u utorak, dajući do znanja da će za službeni zvižduk biti zadužen Slovenac Slavko Vinčić, koji je vodio utakmicu u skupini Španjolske i Italije (1-0).

U ponedjeljak je objavljen i arbitar drugog polufinala, između Nizozemske i Engleske, koji se igra u srijedu. Utakmicu će suditi Felix Zwayer, 43-godišnji Nijemac, koji je ‘fućkao’ i utakmicu osmine finala Nizozemske protiv Rumunjske, koju su van Dijk i njegovi suigrači dobili 3-0. Zwayer je pak u grupnoj fazi sudio talijanskoj reprezentaciji protiv Albaije (2-1), kao i susret Portugal – Turska koji je završio 3-0 za Portugalce.

Zwayer je u prosincu 2021. godine bio predmet kontroverzi u svojoj zemlji nakon što je donio neke upitne odluke tijekom najvažnije utakmice sezone, one između Borussije Dortmund i Bayerna, koja je bila predmet žestokih kritika žuto-crnih navijača. Zbog sve te zbrke, odlučio je uzeti pauzu i razmisliti o svojoj budućnosti. Dva mjeseca kasnije najavio je nastavak sudačke karijere.

Nekako nam se čini da će bolji sudac u ta dva polufinala dobiti čast suditi finale Eura u nedjelju 14. srpnja u Berlinu. Tipujemo na Nijemca, a da će Slovenac biti četvrti sudac, piše Germanijak.hr.

Komentari

komentara

« Povratak