HOĆE LI IKADA DOBITI PRILIKU? Evo gdje će ove sezone igrati Marko Brkljača

FOTO:

Pravi show napravio je Dinamo u ljeto 2022. godine kada je potpuno besplatno iz Hajduka doveo mladog Marka Brkljaču. No, mladi veznjak i dalje je na samo jednom nastupu.

Dinamo je tog ljeta preoteo Splićanima jednog od najperspektivnijih hrvatskih igrača i dao mu plaću nešto manju od 250.000 eura po sezoni na ugovor od pet godina. Znalo se da Brkljača neće odmah biti dio prve momčadi i da će seniorsku minutažu skupljati na nekoj posudbi pa je prošlog ljeta otišao u slovenski Aluminij. Usred sezone se i ozlijedio i na kraju skupio tek 24 nastupa.

Posudba mu je istekla prije pet dana i Brkljača se vratio u Dinamo u kojem je zatekao novu situaciju. Promijenila se vlast, promijenio se i trener, a i sportski direktor Marko Marić, koji Brkljaču, barem zasad, ne vidi ni u kakvim klupskim planovima.

On će za deset dana napuniti 20 godina i zadnji mu je trenutak da počne igrati ozbiljan nogomet. Ugovor s Dinamom ima do 2028. godine, a klub mu ovog ljeta traži novu posudbu dok ne smisli što će s njim. Opcija je ponovno Slovenija, ali i SHNL, u kojem mu se također traži klub. Prema Transfermarktu vrijedi 200.000 eura, dakle, prodaja je praktički nemoguća.

Novo Dinamovo vodstvo ne želi da im se ponovi “slučaj Brkljača”, odnosno 17-godišnji klinac, kojemu se da ugovor na šest godina uz ogromnu plaću. To se u Maksimiru, tvrde novi ljudi, više nikad neće događati. Određeni su platni razredi za klince, ovisno o njihovim godinama i potencijalu, i od toga se neće odstupati.

Za listić dana kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak